Tips og guider

Bruk og Vedlikehold av Glidelås på tørrdrakt

Tørrdrakter er kun vanntette så lenge glidelåsen fungerer som den skal og er uskadd. Mens mansjetter vil bli ødelagte og må byttes over tid er de enkle å reparere og bytte selv. Glidelåsene derimot er ikke noe som er anbefalt å bytte selv og er en kostbar reparasjon å gjøre. Jevnlig rensing og smøring av glidelåsene er derfor viktig for å hindre skader og lekkasje. I tillegg er det viktig at glidelåsen på tørrdrakten brettes/rulles riktig ved transport og oppbevaring.

Les mer

Hvorfor velge ull?

Når gradestokken kryper nedover, eller du er aktiv og blir fuktig på kroppen, er det viktig å tenke på hva du har innerst mot huden. Langfibret merinoull, som er hovedfiberen i alle plaggene til Devold®, er et miljøvennlig og fornybart materiale, med helt enestående egenskaper. Merinofiberen er naturens eget mirakel. Den gir plagg som kan absorbere og slippe ut fuktighet, for å kjøle ned eller varme opp kroppen.

Les mer

Fakta om ull

Ull er en 100 % naturfiber som finnes i ca. 8 000 kvaliteter. Plaggene fra Devold® består av langfibret merinoull, som gir myke plagg med høy komfort. Hver fiber er krusete og elastisk, noe som gir tekstiler som er svært holdbare og slitesterke. Elastisiteten gjør også at en ullvare ikke krøller like lett som varer av for eksempel lin og bomull.

Les mer

Om takstativ for kajakk og kano

Det skal og må være enkelt å frakte kajakken. Det er derfor viktig å ha et godt og funksjonelt kajakkstativ. Når du har det, vil du merke at gleden med å ha kajakk blir enda større. Vi leverer de beste stativene på markedet!

Les mer

Valg av utstyr når du kjøper kajakk

Når du går til anskaffelse av en kajakk trenger du også noe utstyr for å kunne ta full glede av den. Dessuten er det viktig å tenke på sikkerheten.

Det viktigste utstyret du trenger er padleåre og vest. Dessuten er det nyttig å ha et spruttrekk. Hvis du har spørsmål om utstyr og om hva du er mest tjent med å velge, er du alltid velkommen til å ta kontakt med oss.

Les mer