Bruk og Vedlikehold av Glidelås på tørrdrakt

Tørrdrakter er kun vanntette så lenge glidelåsen fungerer som den skal og er uskadd. Mens mansjetter vil bli ødelagte og må byttes over tid er de enkle å reparere og bytte selv. Glidelåsene derimot er ikke noe som er anbefalt å bytte selv og er en kostbar reparasjon å gjøre. Jevnlig rensing og smøring av…

I denne videoen ser du hvordan du burde brette sammen tørrdrakten når du pakker den ned:

Jevnlig rensing og smøring av glidelåsen er en viktig rutine å innarbeide seg når man bruker tørrdrakt. GearAid Zipper + Lubricant er et genialt produkt for dette, børsten gjør at du kommer godt inn mellom tennene med rensevesken og får fjernet skit, sand og salt. Fungere like godt på metall og plastikk glidelåser.

https://www.westsystem.no/p/23562/gear-aid-smoering-for-glidelaas-med-boerste

GearAid Zipper + Lubricant etterlater et tynt lag med smøring på glidelåsen men dette holder ikke så lenge. Derfor anbefaler vi å påføre ZipTech voks for glidelås. Påfør denne først på åpen glidelås, for så å lukke glidelåsene og dra voksen jevnt over hele lengden av glidelåsen.

https://www.westsystem.no/p/13217/zip-tech-silikonvoks-for-glidelaaser-paa-toerrdrakt-etc

Når du oppbevarer drakten innendørs anbefaler vi å henge drakten opp i et rom uten sollys og unna varmeapparater da dette kan skade latex i sokker og mansjetter.

Når du reiser med tørrdrakten og må man naturligvis gjøre drakten mer kompakt. Det viktigste i disse tilfellene er å ikke ha en brå brett på glidelåsen da de kan forårsake skade som igjen fører til lekkasje i drakten. Slike skader kan ikke repareres uten å bytte hele glidelåsen.

Se video: