Tips og guider

Beising og lakkering av mahogni

RYLARD VG 66 PREMIUM Blank klarlakk m/UV-filter egner seg svært godt til å lakkere mahogni. Denne lakken er en blank klar kvalitetslakk m/høyglans. Den er svært elastisk og slitesterk. Den «flyter» godt, bygger mye for hvert strøk og har en enestående langvarig glans og blankhet.

Les mer

Epifanes fargekart

Fargene i fargekartene under viser de reelle fargene så godt som mulig med forbehold om at fargene man ser på en skjerm kan avvike noe fra virkeligheten, avhengig av lysforhold, skjerminnstillinger, kvaliteten på skjermen etc.

Inntrykket av en farge kan også variere og påvirkes etter som man ser fargen på en liten eller stor flate. Glans og underlag kan påvirke fargenes utseende. Vårt beste tips er å gjøre en fargeprøve og se hvordan et faktisk oppstrøk blir.

Les mer

Grunnleggende råd & tips

Epifanes tilbyr et komplett varespekter innen maling og lakk for bruk på alle typer underlag. Produktene utmerker seg ved at de er lette å påføre under de fleste forhold, flyter godt ut og etterlater en jevn og glatt overflate.

Kontinuerlig og målrettet utviklingsarbeid med tradisjonelle og moderne malingstyper gir positive resultater for deg som bruker. Produktene fra Epifanes er etterspurt og verdsatt blant båteiere og båtbyggere som satser på kvalitet.

Les mer

Hvorfor bruke avfetningsvæske?

Sluttresultatet for ethvert maling og lakkeringsarbeide er helt avhengig av beskaffenheten på underlaget og forholdene arbeidet foregår under. Flaten må derfor være rengjort, pusset, og helt tørr før du begynner å påføre lakk eller maling. Det er en fordel å vaske flaten godt før man sliper med sandpapir. På denne måten unngår man å «slipe» forurensninger ned i underlaget. Overflater som tidligere er malt eller lakkerte kan rengjøres med mildt salmiakkvann. La flaten så tørke godt før du avfetter med en god avfetningsvæske.

Les mer