Reparasjon av Terhi-båter

Terhi-båtene er produsert i ABS-plast. Dette er et meget sterkt materiale som tåler mye støt og påkjenning.

Uansett styrke, kan det skje at båten får ytre kosmetiske skader som må/bør repareres. Derfor har Terhi utviklet en egen reparasjonsmasse som heter Terhi-Fix. Denne lagerføres av West System Norge til enhver tid.

Ved hjelp av Terhi-Fix er det enkelt å reparere en eventuell skade, et hakk eller et sår i båtens overflate selv.Etter reparasjonen med Terhi-Fix, er det utbedrete området like sterkt som før skaden.Terhi Fix er en to-komponent masse som leveres i følgende forpakninger: 300 gr og 1 kg.

Etter reparasjonen med Terhi Fix anbefales det at man sprayer med Terhi ABS-spray slik at man får den samme fargen på reparasjonsstedet som resten av båten. Terhi BS-spray finnes i alle Terhi-båtenes farger (400 gr).

Produktene kan kjøpes via vår nettbutikk.

Slik går du fram:

1) Rengjør først det skadete området for smuss og skitt. Bruk Aceton. Fjern løse og delvis fastsittende plastbiter. Mattslip området rundt skaden med sandpapir, korning 180.

2) Bland herder og base. Du må ikke benytte all massen med en gang, men mengden av herder og base i boksene er tilpasset hverandre. Dette må du ta hensyn til når du blander de to komponentene. Etter at du har blandet herder og base, stryk dette ut på det skadete området med en sparkel. Det er viktig at du legger massen litt høyere enn ABS-plasten rundt slik at du har litt å slipe på.

3) Når den påførte massen er herdet og er hard, kan du begynne å slipe området. Slip ned det oppsparklede området slik at det blir slett og pent, og det ikke avviker fra resten av skroget. Når du har slipt ferdig, er det klart for å spray-lakkes.

4) Spray til slutt det reparerte området med Terhi ABS-spraymaling.

Denne får du kjøpt hos West System Norge AS