Produktbilde

Classic Mahognibeis, 0,5 l

Classic Mahogni Beis er spesielt beregnet for ny og værslitt mahogni til innendørs og utendørs bruk. Beisen framhever og forsterker treets naturlige farge, glød og struktur samt beskytter mot gulning og bleking av treverket.

195,-

inkl. mva På lager: 20+ Varenummer: 1848

Det finnes mange mahognibåter i Norge som framstår litt slitne og er preget av alder, vær og vind. Man ser da ofte at mahognien er misfarget, bleket og har skjolder. Hvis du har en slik båt skal du ikke fortvile. Det er nemmelig ikke vanskelig å få en slik båt veldig pen ved hjelp av enkle grep. Det som er viktig er at du går korrekt fram i ditt arbeid og velger riktige produkter.

 

Hvis du har en båt, et møbel eller annet i mahogni som er i dårlig forfatning, skal du i korthet gjøre følgende:

  1. Fjern gammel lakk og olje
  2. Slip ned til friskt treverk
  3. Beise med korrekt mahognibeis
  4. Lakke eller olje

 

Generelt om Classic Mahogni Beis

Dette er en spesialbeis for bruk på trebåter, men egner seg også godt for annet bruk, for eksempel til sløydprodukter, møbler, listverk etc. Classic Mahogni Beis er spesielt beregnet for ny og værslitt mahogni til innendørs og utendørs bruk. Beisen framhever og forsterker treets naturlige farge, glød og struktur samt beskytter mot gulning og bleking av treverket.

 

Forbehandling

Treverket må være tørt og rent før man beiser. Hvis nødvendig må treverket avfettes. På tidligere lakkerte flater fjernes all lakk med malingfjerner og/eller skrape og sandpapir. Slip overflaten med sandpapir 80-240 korning. Fjern støvet med en effektiv støvklut. Vær nøye med forarbeidet slik at sluttresultatet blir best mulig.

 

Påføring

Classic Mahogni Beis påføres med pensel, skumfordriver eller natursvamp. Stryk beisen ut i treverkets fiberretning. Stryk av overflødig beis med en avstrøket pensel, skumfordriver eller lofri fille så fort som mulig etter påføring for å unngå skjolder. Hvis du skal beise på loddrette flater, begynn nedenfra og beis oppover. Da renner beisen mindre og resultatet blir jevnere og penere. Skal du beise vegg eller takpanel, er det best å beise før man monterer og setter dette opp. Beis også kantene på panelet fordi disse kan bli synlige hvis treet krymper. Skal du beise i et hjørne, begynn å beise innerst i hjørnet og arbeid deg utover. Bruk en skumfordriver ved beising av store overflater for å unngå ujevnheter og penselstriper. Beskytt omkringliggende områder mot beissprut. Unngå å beise i direkte sollys og i for høy temperatur da dette reduserer beisens tørketid og øker risikoen for skjolder og ujevnheter på overflaten.

 

Tørketid

Ca. 30-40 min. ved 20 °C. Det anbefales å la beisen tørke i minimum 2 timer ved 20 °C. før man påfører den ønskede olje eller lakk. Ved lavere temperatur forlenges denne tiden. Ved overlakkering med 2-komponent lakk, la beisen tørke i 2-3 dager før påføring av lakken. Classic Mahogni Beis kan blandes med de fleste oljer og lakker (ikke 2-komp), men det er viktig at man foretar en prøve på forhånd slik at man forsikrer seg om at man får det resultatet man ønsker. Fordi mahognibeisen er transparent, påvirkes fargenyansen av underlagets kulør, men også av hardhetsgraden i treverket, hvor mye beis man påfører og hva slags olje/lakk man påfører på den beisede flaten. Da det er vanskelig å forutse den eksakte fargenyansen man vil få ved påføring av beis, anbefales det at man alltid gjør et prøvestrøk på en skjult overflate eller på et lignende treslag før man begynner arbeidet.

 

Dekkevne

Ca. 8-14 m² per liter.

Classic Mahognibeis selges i enheter a`0,5 liter.

 

 

Mer informasjon om hvordan du beiser og lakkerer mahogni finner du her:

 

RYLARD VG 66 PREMIUM, 750 ml

Blank klarlakk m/UV-filter. Dette er en enestående lakk som er produsert på gamle og gode resepter. Fabrikken ligger i Italia, og leverer lakk og maling til de mest prestisjetunge båtbyggeriene i verden, blant annet Riva Yachts.
295,-
RYLARD VG 66 PREMIUM, 750 ml

Støvklut Taccy, selvklebende

Støvklut "Taccy Spesial" er en svært effektiv støvklut med 36 selvklebende flater. Benyttes på overflaten for å fjerne støv før påføring av lakk, maling og epoxy.
29,-
Støvklut Taccy, selvklebende

Støvklut Taccy, selvklebende

Støvklut "Taccy Spesial" er en svært effektiv støvklut med 36 selvklebende flater. Benyttes på overflaten for å fjerne støv før påføring av lakk, maling og epoxy.
29,-
Støvklut Taccy, selvklebende
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2019 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis