- 17%

Produktbilde

Vega Safe – Oppblåsbar automatvest

Vega Safe er en slitesterk og god oppblåsbar redningsvest. Den er enkel å ta på og den sitter behagelig og godt på kroppen. Vega Safe er beregnet for alle som er på vannet i motor- eller seilbåt.

Før: 699,-

579,-

inkl. mva På lager: 5+ Varenummer: VS001

Vega Safe er en slitesterk og god oppblåsbar redningsvest. Den er enkel å ta på og den sitter behagelig og godt på kroppen. Vega Safe er beregnet for alle som er på vannet i motor- eller seilbåt. Vesten blåser seg automatisk opp når den kommer i kontakt med vann. Den har kraftig nylon yttermateriale og er designet i klassisk fasong.


For voksne over 40 kg

Vega Safe er beregnet for voksne personer som veier mer enn 40 kg, og for personer som måler fra 55 cm til 140 cm rundt brystet. Vestens utforming og design gir utmerket bevegelighet og vesten sitter godt inntil kroppen

 

 


Reflekser og fløyte

Når vesten blåser seg opp eksponeres det 4 stk. reflekser, to på skuldre og to nederst på vesten. Dette gjør vesten ekstra synlig hvis uhellet skulle være ute. Vesten er også utstyrt med en fløyte som kan benyttes for å påkalle oppmerksomhet.


Både automatisk og manuell utløsermekanisme

I tillegg til den automatiske utløsermekanismen som aktiveres når vesten kommer i kontakt med vann, kan man også blåse opp vesten manuelt ved å trekke i en snor. I tillegg til dette kan man også blåse opp vesten med munnen (ved hjelp av en munnventil) hvis gasspatronen er tom. Den samme ventilen som man da bruker kan også brukes til å tømme vesten for luft.

 

Teknisk informasjon

 • Størrelse: For voksne over 40 kg
 • Oppdrift: 150 Newton
 • Farge: Mørkeblå
 • Justerbart magebelte med solid hurigspenne i kompositt.
 • Egenvekt: ca. 1 kg
 • Manuell og automatisk utløser samt munnventil for etterfylling av luft.
 • Gasspatron: 33 gram.
 • Leveres med 4 stk. reflekser på oppdriftskammer
 • Leveres med fløyte
 • 12401 ISO-godkjent
 • CE godkjent
 • Oppdrift: 150N
 • Automatisk aktivering i kontakt med vann

 

 

 

 

Vega Safe selges komplett med utløsermekanisme og gasspatron.
Skrittstropp må kjøpes separat.

Husk, hvis vesten din har blitt utløst, betyr det ikke at den er «brukt opp». Du må bare skifte patron og utløsermekanisme og pakke den på ny.

 

Tenk sikkerhet

Redningsvestens levetid forlenges dersom du sørger for å ta service på den minst én gang i året. CO2-patronen må ikke byttes, men som med alle opplåsbare vester anbefales det at utløsermekanismen skiftes ut hvert andre år. Man kan kjøpe erstatningsdeler til utløsermekanismen separat eller man kan kjøpe et sett som inneholder både gasspatron og utløsermekanisme (med salttablett).
 


Redningsselskapet skriver følgende på sin nettside:

Fjern utløsermekanismen, se etter slitasje og sjekk at lungen fungerer. Dette er noen av tiltakene du må gjøre for å sikre at redningsvestene fungerer – år etter år.


Slik tar du årlig vedlikehold på vesten

 

Service på redningsvesten – steg for steg

 

1)

Sjekk at det er grønn farge på både utløser og gasspartron-feltet på utløsermekanismen.
 

 

2)

Skyll vesten i ferskvann, spesielt hvis den brukes i saltvann. Kommer det olje eller avfallsstoffer på vesten, kan den vaskes i såpevann. På automatiske modeller (som blåses opp av seg selv) er det viktig at du husker å fjerne utløsermekanismen (bildet) før du vasker vesten. La vesten tørke før den pakkes på nytt.

3)

Sjekk CO 2 -patronen for korrosjon, og at hetten ikke er punktert eller merket av utløsersplinten.
 

 

4)

Se etter tegn på slitasje. Kontroller bånd, sømmer og spenner.

5)

Ved hyppig bruk skal utløsermekanismen skiftes årlig. Til fritidsbruk skal denne skiftes hvert tredje år. Husk å sjekke at utløpsdatoen (replace by..) ikke er passert – skift utløsermekanismen i god tid.

 

 

6)

Sjekk lungen ved å blåse opp vesten med munnstykket (bruk helst pumpe for å unngå fukt) og la den ligge i 24 timer. Dersom lungen lekker, eller blir skadet bør du levere inn vesten til godkjent serviceverksted. Prøv aldri å reparere vesten selv.

7)

Etter at du har gått gjennom punktene over, skriver du ned datoen for servicen på service-arket du finner påstemplet i vesten. Pakk vesten igjen, som vist i videoen.

 

 

 

Husk, har vesten din blitt utløst, betyr det ikke at den er «brukt opp». Du må bare skifte patron og utløsermekanisme og pakke den på ny.

Et godt tips kan være å ha et ekstra sett med gasspatron og utløsermekanisme. Da vil man alltid kunne aktivere vesten på nytt i tilfelle den av en eller annen grunn blir utløst.

 

Vega Safe er produsert hos Europas største produsent av oppblåsbare redningsvester

Vega Safe er produsert i Europa, av en av verdens ledende produsenter (Europas største) av oppblåsbare redningsvester og annet viktig overlevelsesutstyr innenfor marinesektoren. Produsenten har over 30 års erfaring med å produsere automatvester som Vega Safe. Vår leverandør av Vega Safe driver utstrakt produktutvikling, og leverer i dag vester og annet redningsutstyr som alltid er godkjent etter de strengeste kriterier og holder den aller beste kvalitet. Foruten å levere flytevester og annet sikkerhetsutstyr til fritidssektoren og West System Norge AS, er de også en storleverandør til forsvaret og til offshore oljeindustrien.Skrittsnor til redningsvest - Vega Safe

Skrittsnor 25 mm bred med hurtigspenne med infestning for magebelte. Passer til oppblåsbare vester fra Vega Safe og de fleste andre merker. Passer også til flytevester med magebelte.
119,-
Skrittsnor til redningsvest - Vega Safe

Vega Designs Femund II m/4 seter

Femund II med 4 seter er som regel førstevalget for de fleste barnefamilier som kjøper kano. Dette er ikke uten grunn. Denne kanoen har god plass og 4 fastmonterte seter. Dette gjør at alle i familien sitter godt og bekvemt og at alle også kan delta!
9.990,-
Vega Designs Femund II m/4 seter

Øsekar med rund bunn rød

Øsekar i hard plast.
36,-
Øsekar med rund bunn rød

Øsekar med rund bunn rød

Øsekar i hard plast.
36,-
Øsekar med rund bunn rød

Vega Designs Femund I m/3 seter

Femund I fra Vega Designs er en komfortabel og god kano med pent utseende. Denne kanoen egner seg for alle som ønsker seg en allround kano for hyggelige padleturer på vann, elver og langs kysten. Femund I er kommer med 3 seter.
9.490,-
Vega Designs Femund I m/3 seter

Scotty 276 Dreggholder

Dreggholder fra Scotty. Braketten kan monteres på båt, kajakk eller kano. NB! Dregg/anker følger ikke med.
549,-
Scotty 276 Dreggholder

Scotty 276 Dreggholder

Dreggholder fra Scotty. Braketten kan monteres på båt, kajakk eller kano. NB! Dregg/anker følger ikke med.
549,-
Scotty 276 Dreggholder

Femund Stor - Vega Designs Kajakktralle

Dette er den største størrelsen i denne populære og praktiske tralleserien.
895,-
Femund Stor - Vega Designs Kajakktralle

Vanntett høyttaler med bluetooth

Vanntett oppladbar høyttaler som spiller bra.
134,-
Vanntett høyttaler med bluetooth

Vanntett høyttaler med bluetooth

Vanntett oppladbar høyttaler som spiller bra.
134,-
Vanntett høyttaler med bluetooth

Vega Designs Årepose - fast element

Gjør det enklere å komme seg opp i kajakken etter velt.
499,-
Vega Designs Årepose - fast element

1852 Rullesett 10 cm 3 deler

Komplett rullesett 10 cm med tre deler for bunnstoffjobben.
47,-
1852 Rullesett 10 cm 3 deler

Relaterte produkter

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2022 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis