Produktbilde

Grey Owl Touring 12° - Bent shaft Kanoåre

Dette er en nydelig Bent shaft-padleåre fra Grey Owl. Padleåren er produsert i Canada, og holder meget høy kvalitet. Vinkelen på 12 grader sørger for maksimal effekt av Bent shaft-prinsippet og gir en oppreist og avslappet padlestilling.

Før fra 1.199,-

Nå fra 899,-

inkl. mva
Varenr. Variant Lager Pris inkl. mva
GOTOU56 Grey Owl Touring - Bent shaft 56" - 142cm På lager: 5+ 899,-

- 25%

Dette er en nydelig Bent shaft-padleåre fra Grey Owl. Padleåren er produsert i Canada, og holder meget høy kvalitet. Vinkelen på 12 grader sørger for maksimal effekt av Bent shaft-prinsippet og gir en oppreist og avslappet padlestilling. Dette er vår mest robuste Bent shaft-padleåre. Den passer til all type tur- og ekspedisjonspadling, og er også beregnet til tyngre” bruksområder.

Touring 12° er laget av ask, lind og valnøtt. Den har et avrundet ovalt håndtak.
Grey Owl,er en meget anerkjent padleåreprodusent.

 

BENT SHAFT GIR EFFEKTIVE ÅRETAK

Bladet på denne padleåren er vinklet 12 grader ut fra skaftet, slik at bladet holder seg loddrett i vannet under den mest effektive og kraftigste delen av et fremdriftstak. Padleåren egner seg svært godt til langdistansepadling.

 

TEKNISKE DATA:

Vekt: ca. 745 gr.

Håndtak: femlags laminert valnøtt, kirsebærtre og lind, rundt/ovalt

Skaft: åttelags laminert lind, oval 3,2 x 2,7 cm, 12° vinkel.

Blad: ellevelags ask, valnøtt og lind.

Årebladets dimensjon: 50 x 22 cm

Bladets tverrsnitt: buet.

Bladspissens materiale og utforming: forsterket med epoxy.

Overflate: polyuretanlakk med UV-beskyttelse

Bruksområde: en fin universalpadleåre for all slags bruk, korte og lange turer, koseturer, villmarksturer, dags- og overnattingsturer. Utmerket til både dypt og grunt vann.

Beskrivelse av trevirke: se under.

 


Denne padleåren er i seg selv et nydelig håndverk.

 

BENT SHAFT GIR EFFEKTIVE ÅRETAK

Bladet på denne padleåren er vinklet 12 grader ut fra skaftet, slik at bladet holder seg loddrett i vannet under den mest effektive og kraftigste delen av et fremdriftstak.

Folk som padler på flatt vann over lang tid setter stor pris på denne økte effektiviteten. (Legg merke til at noen padlere foretrekker å bytte tilbake til en padleåre med vanlig vinkel i strømmende vann – de synes det er enklere å gjøre støttetak med en vanlig padleåre.)
 

STIKKORD:

  • Skaftet er laget av lind og har en 12 graders vinkel.
  • Bladet er laget av laminert ask, lind og valnøtt.
  • Kantingen i epoxy gir bedre slitestyrke.
  • Perfekt til kanoturer på hytta og på lengere turer.

 

OM BENT SHAFT PADLEÅRER

Disse effektive padleårene ble tidligere bare brukt blant profesjonelle og i spesielle sammenhenger, men i løpet av de siste årene har de blitt stadig mer populære blant fritidspadlere. Mange og lange timer på vannet gjør hver minste tekniske fordel svært verdifull, og mange vil synes det er både energibesparende og svært behagelig å padle en Bent shaft-padleåre.

En Bent shaft-padleåre fungerer strålende på både grunt og dypt vann, og konstruksjonen og riktig padleteknikk gjør dem svært effektive. Bladet på padleåren er forskjøvet i forhold til skaftet, slik at bladet holder seg loddrett mot kanoens bane gjennom hele åretaket. Dette gir forbedret effektivitet og kraft i hvert eneste tak og gjør det mulig å ta kortere og hyppigere tak. Dette, kombinert med «sitte og bytte»-teknikken (der man bytter side for hvert tolvte tak for å redusere anstrengelsen ved å padle og behovet for styrekorreksjon), gjør Grey Owls Bent shaft-årer svært egnet til langdistansepadling. Bent shaft-padleårer er spesielt konstruert for de som skal padle langt på åpne vann. Disse padlerne kan spare mye krefter på å benytte Bent shaft-årer. Hvis man derimot skal padle små turer og manøvrere blant holmer og skjær og bruke kanoen i vind, bølger og på elver, skal man velge tradisjonelle padleårer eller årer fra    ”fritidsserien”.


Du kan spare mange krefter på å padle kano med en Bent shaft-åre, særlig hvis du skal padle langt på større og åpne vann.

 

HVORFOR VELGE EN BENT SHAFT ÅRE?

 

 

OM GREY OWL PADLEÅRER

Grey Owl kombinerer mange år med forskning, utvikling og innovative ideer med enestående teknisk kvalitet for å kunne tilby markedets beste padleårer av tre. padleårene er enestående og svært gode, med unike laminater av eksotiske tresorter.

Kanoårene fra Grey Owl holder meget høy kvalitet. Produsentens respekt for tradisjon gjør at de blant annet bruker skjulte laminatinnlegg i spissene på trepadleårene som er laget i ett stykke.

Enten du er en seriøs konkurransepadler eller bare padler litt i helgene, jobber som turguide, er nybegynner, erfaren hobbypadler eller villmarksveteran – Grey Owl har garantert en åremodell som passer for dine behov og som vil gjøre at du opplever padleturen enda bedre.

 

Alle padleårene som kommer fra Grey Owl er håndlagde

 

HVORFOR EN PADLEÅRE I TREVERK?

Tre er naturens eget komposittmateriale. Det er en naturlig dannet polymer som består langkjedede, tverrkoblede cellulosemolekyler bundet sammen med lignin. (lignin er fellesnavnet på en gruppe kompliserte kjeder som inngår i planters cellevegger. Lignin bidrar til å gi tre sin mekaniske styrke).

 

TREVIRKETS STYRKE

Det er denne fantastiske kombinasjonen som gir treet dets utrolige styrke, stivhet, robusthet, flyteevne og slitestyrke. Ingen trestykker er helt identiske, så tre gir et bredere spekter av individuelle egenskaper. Det vil være variasjoner i fleksibilitet, stivhet og andre egenskaper mellom padleårer av samme modell. Hver padleåre vil derfor være unik.

 


Vinkelen på 12 grader sørger for maksimal effekt av Bent shaft-prinsippet og gir en oppreist og avslappet padlestilling. Touring er vår mest robuste Bent shaft-padleåre.

 

EN GOD FØLELSE

Utseendet og følelsen av tre er selvfølgelig helt enestående. Hvis du spør en hvilken som helst erfaren kano- eller kajakkpadler om hva som er så spesielt med padleårer av tre, blir svaret sannsynligvis at det dreier seg om følelsen. Det er denne forkjærligheten for tre som får hobbypadlere til å henge opp padleårer av tre på kontorveggen. Når du har med deg trepadleåren ut på vannet, er den tilbake i sine naturlige omgivelser.

 

HVILKE EGENSKAPER BØR EN GOD PADLEÅRE HA?

Hva som bestemmer om en kajakk- eller kanoåre er en god padleåre, er en kombinasjon av mange ting: padleårens grep skal fylle håndflaten på riktig måte, skaftet skal være glatt, ovalt og ikke vri seg i hånden og bladet skal skjære effektivt og lydløst ned i vannet. En padleåre skal ha effektive egenskaper uten «risting» eller vibrasjoner og et balansert støttepunkt som ikke føles som en skuffe full av våt snø under tilbakeføringen av åren. Den skal være pen å se på, ha en konstruksjon med lav vekt og treåren skal ha en overflate som glinser vakkert i sollyset.

Sist, men ikke minst bør padleåren være riktig priset riktig (ikke for dyr) og samtidig solid nok til å tåle alle utfordringene den blir utsatt for.

 

ENESTÅENDE KVALITET

Grey Owl kombinerer mange år med forskning, utvikling og innovative ideer med enestående teknisk kvalitet for å tilby deg markedets beste padleårer av tre. Vi som jobber i West System Norge AS er i kontakt med mange åreprodusenter, men vi spesielt stolte og fornøyde med å kunne tilby norske padlere padleårer fra Grey Owl.

Grey Owl fortsetter å være bransjeledende innen kanoårer. De leverer padleårer med unike laminater av eksotiske tresorter og modeller med epoxyforsterkete kanter der det er behov for det.
 


Bladet på denne padleåren er vinklet 12 grader ut fra skaftet, slik at bladet holder seg loddrett i vannet under den mest effektive og kraftigste delen av et fremdriftstak. Padleåren egner seg svært godt til langdistansepadling.

 

OPTIMAL BRUKERGLEDE

Bladene er avrundet med fine kanter for optimal effektivitet og behagelig padling. Skaftet har en oval konstruksjon og er laget av enten heltre eller laminert trekompositt som gir padleåren helt riktig fleksibilitet, styrke og følelse. Grepene er utformet for at du skal kunne bruke dem i timevis uten å overanstrenge deg, og de fås i mange former og størrelser.
 

DE FINESTE MATERIALENE

Det er bare de aller fineste materialene som blir til Grey Owl-produkter. Trevirket, limet, lakken etc. er alt sammen av høyeste kvalitet.

Grey Owl har mange ulike modeller å velge mellom, så uansett hvilken type padling du foretrekker, hva slags kroppstype du har og hvilke egenskaper du setter pris på, finner du alltid en padleåre som passer godt i hånden, er god å padle med og som «synger» i vannet.

 

FORKLARING AV TREVIRKET SOM ER BRUKT I DENNE PADLEÅREN


Lind

Lind

Lind (Tilia cordata) er et løvtre i lindeslekten, innenfor kattostfamilien. Lind er et stort løvfellende tre med en bred, kjegleformet vekstform. Stammen er kort og tykk, og den deler seg hurtig i et antall konkurrerende toppskudd. Barken er først gul (med rød lysside) og glatt. Senere blir den mer ru og grå, og til slutt grå og oppsprukket i furer. Knoppene er spredte, eggformede, store, røde og hårløse med to knoppskjell. Bladene er runde til skjevt hjerteformede med fint takket rand og kort spiss. Oversiden er mørkegrønn, mens undersiden er blågrønn. Høstfargen er gul, men ganske kortvarig. Treet blomstrer lang tid etter løvspring i juli. Blomstene er samlet i små kvaster. Fruktene er vingede nøttr, som modner godt og spirer villig. Rotnettet er oppbygget med en kraftig, loddrett pælerot, et hjerteformet system av hovedrøtter, og et tett forgrenet nett av overfladiske finrøtter.

Kilde: Wikipedia, den frie encyklopedi

 

Valnøtt

Valnøtt

Valnøtt eller ekte valnøtt (Juglans regia) er et løvfellende tre i valnøttfamilien. Det er særlig kjent for de velsmakende nøttene.

Det blir opptil 30 m høyt og har en vid krone. Barken er lysegrå og glatt og blir furete på eldre trær. Margen i kvistene er kamret, altså oppdelt av tverrgående, parallelle skillevegger. Bladene er spredte og ulikefinnete med 7–9 elliptiske, helrandede småblad som dufter når de knuses. Alle andre valnøttarter har tannete blad. Valnøtter dyrkes i land med temperer klima over hele verden. Produksjonen av nøtter er størst i Kina, Iran, USA, Tyrkia og Ukraina. Veden blir brukt til møbler og parkett, som regel i form av tynn finér som limes på billigere treslag.

Kilde: Wikipedia, den frie encyklopedi

 

Ask 

fra Prof. Dr. Otto Wilhelm Thomé Flora von Deutschland, Österreich und der Schweiz 1885, Gera, Tyskland
Ask (Fraxinus excelsior) er et blomstrende løvtre. Fruktene er små nøtter. Barken er gråaktig. Bladsammenstillingen er lik, men noe større enn hos rogn. Hver bladsamling består av 9 eller flere enkeltblad, oddetall, sammensatt parvis på en egen stilk. Treet blir 20-30 meter høyt.

Kilde: Wikipedia, den frie encyklopedi

 

Kirsebær 

Et blomstrende kirsebærtre

Kirsebær (Prunus cerasus), også kjent som surkirsebær (Prunus vulgaris, Mill.) er en steinfrukt i kirsebærslekten. I samme familie finner man også hegg og morell (Prunus avium). Det er ikke faglig enighet om kirsebær er opprinnelig viltvoksende eller innført av mennesker til Norge.

Kilde: Wikipedia, den frie encyklopedi

Ally nettinglomme for oppbevaring

For oppbevaring av utstyr som man vil ha lett tilgjengelig. For feste på tverrspant.
149,-
Ally nettinglomme for oppbevaring

Ally 16,5` DR

Kanoen kan enkelt pakkes ned i en pakksekk og bæres på ryggen. Ally 16,5`er og blir den optimale allrounderen!
13.990,-
Ally 16,5` DR

Ally 16,5` DR

Kanoen kan enkelt pakkes ned i en pakksekk og bæres på ryggen. Ally 16,5`er og blir den optimale allrounderen!
13.990,-
Ally 16,5` DR

Ekstra sete uten ben til Ally

Man kjøper sete og seteben hver for seg.
374,-
Ekstra sete uten ben til Ally

Stor oppbevaringsbag til alle Allymodeller

Dette er en svært praktisk oppbevaringsbag som passer til alle Ally-modeller.
299,-
Stor oppbevaringsbag til alle Allymodeller

Stor oppbevaringsbag til alle Allymodeller

Dette er en svært praktisk oppbevaringsbag som passer til alle Ally-modeller.
299,-
Stor oppbevaringsbag til alle Allymodeller

Vega Designs Femund I m/3 seter

Femund I fra Vega Designs er en komfortabel og god kano med pent utseende. Denne kanoen egner seg for alle som ønsker seg en allround kano for hyggelige padleturer på vann, elver og langs kysten. Femund I er kommer med 3 seter.
9.490,-
Vega Designs Femund I m/3 seter

Nordmarka - Sammenleggbar kano/kajakktralle

Flott kano- og kajakktralle. Dette er en suveren kano- og kajakktralle med ekstra store hjul og fantastisk god brukervennlighet. Trallen er håndlaget og har en lasteevne på opptil 70 kg!
1.867,-
Nordmarka - Sammenleggbar kano/kajakktralle
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2023 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis