Produktbilde

Coppershield 2000, bunnstoff - 3 kg

Bunnstoff med ekstra lang levetid! Coppershield er et kopperholdig vannbasert epoksy bunnstoff beregnet for undervannskrog av GRP, tre, ferro- cement, aluminium og stål.

Varen kan ikke bestilles gjennom nettbutikken, vennligst kontakt oss på firmapost@westsystem.no for å gjøre et kjøp.

 

coppershield.jpg

COPPERSHIELD er et kopperholdig vannbasert epoksy bunnstoff beregnet for undervannskrog av GRP, tre, ferro- cement, aluminium og stål. Standard forpaktningen (3 kg) består to like deler resin og herder (0,5 kg) og 2 kg rent kopperpulver (1,35 liter). Når de tre delene blandes sammen og epoksyen er fullherdet vil det danne seg en hard og glatt kopperfarget overflate som gir en svært god beskyttelse mot skjell og algevekst.

 

NB! Coppershield skal kun benyttes på ”stabile” skrog, dvs ikke treskrog som ”krymper og sveller” og beveger seg i forhold til tørke og fukt. Da kan bunnstoffet risikere å sprekke opp.

 

Varme opp før bruk

Husk: Resinen (og/eller herderen) kan være noe hard og tykk i boksen. Dette gjør at den er vanskelig å blande ut med herderen (og/eller Resinen). Det er derfor viktig å varme opp Resin/herder-boksen i en bøtte med varmt vann (ca 35º ) før bruk. Etter dette vil blandingen bli smidig og god å arbeide med. Det er dog viktig at temperaturen på Resinen og/eller herderen synker til ca 20 grader før man blander de to ulike komponentene og begynner påføringen av Coppershield-blandingen.

Ikke bland alt innholdet i boksene på en gang da dette kan medføre at blandingen begynner å herde og bli tykk før man rekker å påføre alt innholdet (det skjer en kjemisk prosess). Det er viktig å blande mindre mengder flere ganger.

Det anbefales å benytte den ferdigblandete massen med en gang og at man hele tiden rører i blandingen slik at den ikke klumper seg. Husk at hvis det er varmt ute og/eller det står direkte sollys på blandingen, vil herdeprosessen gå fortere. Et godt tips er at du begynner med små mengder og ser hvordan blandingen fungerer og hvor fort den herder. Deretter kan du tilpasse deg etter dette.

ancker2.jpg 

 

Forbehandling av overflaten:

  • Alt gammelt bunnstoff, maling etc. fjernes.
  • Rester av olje, voks, silikon etc. på overflaten fjernes med West System 850 avfetningsvæske, aceton eller rødsprit
  • Overflaten pusses og slipes.
  • Fjern støv med støvsuger/tørre filler
  • Uansett hva slags overflate du skal legge Coppertshield på, MÅ man legge minst et strøk med West System epoxy på overflaten før man påfører Coppershield.

 

A) Glassfiberskrog

Overflaten må pusses med 80# sandpapir. Etter sliping må alt pussestøv fjernes med støvsuger. Overflatene tørkes deretter ren med støvklut eller papirhåndklær.

Påfør ett strøk med West System epoksy, 105 Resin/205 Herder.

 

B) Treskrog

Dersom undervannskroget ikke er behandlet med West System epoksy tidligere må underlaget pusses/slipes ned til bart treverk. Fjern pussetøvet med støvsuger og tørk overflaten med en tørr fille eller papirduk.

Påfør West System epoksy (105Resin/205Herder) på overflaten. Når dette strøket har tørket til en klebrig hinne (2-4 timer, avhengig av temperatur), påføres et nytt strøk med West System epoksy.

Merk ! Coppershield anbefales ikke å bruke på klinkbygde båter.

Hvis båten har vært behandlet med epoksy tidligere, må overflaten pusses med 120# sandpapir, vaskes og tørkes ren før det påføres ett nytt strøk med West System epoksy.

 

C) Stålskrog

Ideelt sett skal stålskrog avfettes og deretter sandblåses til SA 2 ½ standard. Dersom dette ikke er mulig må skroget slipes ned til bart stål med 60-80#. Umiddelbart etter at skroget er pusset ned må slipestøv fjernes med støvsuger.

NB! West System epoksy må påføres innen to timer etter sandblåsing/pussing for å minimalisere risikoen for oksidering og rustdannelse i stålet.

 

D) Aluminium skrog

Overflaten må avfettes, deretter slipes/pusses med 60-80# sandpapapir. Alternativt kan overflaten sandblåses. Etter sliping/sandblåsing må overflaten avfettes med West System 850 avfetningsvæske, og deretter tørkes ren og tørr med filler eller papirhåndklær for å minimalisere faren for oksidering.

Påfør West System epoksy, 105 Resin og 205/206 Herder, men ikke mer enn 30 minutter etter at skroget er klargjort.

 

E) Ferrocement

All porøs betong må først fjernes. Skroget må deretter sandblåses og overflaten vaskes og avfettes. Overflaten må være ren og tørr før det påføres ett strøk med West System epoksy, 105 Resin og 205/206 Herder

 

 

Blanding av epoksy:

VIKTIG! Epoksyen som brukes i COPPERSHIELD er vannbasert. West System epoksy er ikke vannbasert. West System Epoksy er hverken tilsatt løsningsmidler eller vann. Vi snakker altså om to forskjellige epoksy-systemer.

 

A) West System Epoksy

Bland Resin og Herder sammen i tilpasset mengde. Husk at Herder og Resin blandes i forholdet 1:5 Altså 1 del Herder 205 til 5 deler 105 Resin.

NB! Epoksyen blandes og påføres best ved 18-20 C. Etter at epoksyen er blandet godt sammen påføres den på skroget med rull. (bruk skumrull eller korthåret mohair rull). Unngå å blande større mengder enn det du klarer å påføre innen 15-20 minutter. NB ! 206 Herder skal ikke benyttes i lavere temperaturer enn 16 °C. Følg bruksanvisningen i forpakningen og les eventuelt egen brukerveiledning for påføring/overflatebehandling av West System epoksy.

 

B) COPPERSHIELD epoksy

Coppershield skal oppbevares frostfritt. Resin og Herder leveres i to separate forpaktninger (0,5 kg i hver forpakning). Bland delene godt sammen under omrøring i ca 2-3 minutter. (se avsnitt om oppvarming etc over). Tilsett kopperpulveret litt etter litt til alt kopperet er rørt godt inn i blandingen. Påfør Coppershield-blandingen på overflaten umiddelbart etter at den er blandet.

NB! Vi anbefaler at man ikke blander all herder og base som er i beholderene på en og samme tid, men heller blander mindre mengder flere ganger, eks deler blandingen opp i to. Hvis man blander alt på en gang, vil man kunne risikere at blandingen begynner å herde for fort og man vil få problemer med å påføre den på overflaten.

Resinen kan være noe hard og tykk i boksen. Dette gjør at den er vanskelig å blande ut med herderen. Det kan derfor være viktig å varme opp Resin-boksen i en bøtte med varmt vann før bruk, se over. Etter dette vil blandingen bli smidig og god å arbeide med. Det er dog viktig at temperaturen på blandingen synker til ca 20 grader før man begynner påføringen av Coppershield.

Brukstiden er ca 20-30 min ved 18 grader, men det anbefales å blande mindre mengder av gangen slik at man unngår at blandingen herder mens man arbeider. Herdetiden avhenger av temperaturen. Det anbefales å benytte den ferdigblandete massen med en gang og at man hele tiden rører i blandingen slik at den ikke klumper seg.

Merk deg:

Ved blanding av mindre mengder skal blandingsforholdet mellom komponentene være følgende:

1 del Resin (base) målt i vekt til 1 del Herder målt i vekt

1 del Resin (base) og Herder målt i vekt til 2 deler Kopperpulver målt i vekt.

 

Påføring av COPPERSHIELD

Før du påfører COPPERSHIELD på overflaten av West System epoksy må du forsikre deg om følgende:

  1. Intervallene mellom påføring av West System Epoksy og COPPERSHIELD bør ikke overstige 4 timer (ved 18ºgrader) **
  2. Dersom intervallene overstiger 4 timer og West System epoksy i mellomtiden har herdet (ca.åtte timer ved 18º ), må epoksyoverflaten rengjøres med mildt salmiakkvann, pusses lett med 120# sandpapir, vaskes og tørkes før COPPERSHIELD påføres.

 

COPPERSHIELD epoksy påføres med rull. Bruk skumrulle eller korthåret mohair rull. Det beste resultatet får man under påføring ved romtemperatur (ca 18-20º grader). Med jevn påføring dekker en forpakning COPPERSHIELD (3 kg/1,35 liter) ca. 9-11 m².

Det første strøket med COPPERSHIELD bør tørke minst 4-6 timer ved 18º grader og helst over natten før man påfører strøk nummer to. Dersom intervallet mellom første og andre strøk med COPPERSHIELD overstiger 24 timer må overflaten pusses lett med sandpapir (og pussestøv må fjernes) før påfølgende strøk. Vi anbefaler påføring av minimum to strøk COPPERSHIELD, helst 3 strøk.

La det siste strøket herde i 72 timer før du pusser overflaten lett med sandpapir og sjøsetter båten.

NB! Før sjøsetting skal overflaten pusses lett med 120 korning (vått eller tørt) sandpapir slik at kopperet eksponeres. Dette er meget viktig!

Båten er nå klar for sjøsetting.

** Ved arbeidet utendørs i temperaturer under 16-17º bør man dekke til undervannskroget med plastduk/presenning og tilføre varme til man oppnår 18-20º.

 

NB! Sørg for god ventilasjon under påføring av West System Epoksy og COPPERSHIELD epoksy.

Unngå direkte hudkontakt med West System epoksy og COPPERSHIELD epoksy.

Bruk vernebriller, plasthansker og beskyttende arbeidstøy.

 

COPPERSHIELD kan også tynnes ut med små mengder vann, men mengden må ikke overstige 15% i forhold til 100 deler Resin/Herder/koppepulver blandingen.

ancker3.jpg

Det anbefales å legge 2-3 strøk Coppershield

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2019 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis