Produktbilde

Boracol 15

Boracol 15 er et svært effektivt impregneringsmiddel som benyttes for å forebygge og bekjempe sopp og insektangrep. Benyttes på treverk og mur (fasader, kjellere, vaskerom etc.) til bekjempelse av råtesopp, muggsopp, ekte hussopp og insektangrep.

Varenr. Variant Lager Pris inkl. mva
121RH Boracol 15 - 1L Kontakt oss 749,-
123RH Boracol 15 - 2,5L Kontakt oss 1.599,-
125RH Boracol 15 - 5L Kontakt oss 2.799,-
127RH Boracol 15 - 10L Kontakt oss 4.999,-
Se flere varianter (1)
 • NB! Boracol 15 skal kun benyttes av profesjonelle brukere, og selges derfor ikke i vår nettbutikk. Ta kontakt med oss på firmapost@westsystem.no for å gjøre et kjøp.

Boracol 15 er et svært effektivt impregneringsmiddel som benyttes for å forebygge og bekjempe treskadesopp og insektangrep. Boracol 15 benyttes på treverk og mur (fasader, kjellere, vaskerom etc.) til bekjempelse av råtesopp, muggsopp, ekte hussopp (Serpula lacrymans), og insektangrep.

 

Boracol 15 finnes i følgende forpakninger:

1 liter / 2,5 liter / 5 liter / 10 liter / 20 liter 

 

Benyttes på tre og mur

Boracol 15 brukes til forebygging og bekjempelse av treskadesopp, muggsopp, råtesopp og ekte hussopp på treverk og mur i nye og eldre hus, hytter, broer, kirker, båter etc.

 

Egenskaper

Boracol 15 legger seg ikke bare på overflaten av det behandlede treverket, men trenger inn i selve kjerneveden. Dette er viktig, og helt avgjørende for at impregneringen skal bli fullgod og fungere lenge.

Boracol 15 trenger inn i treverk og mur, og ødelegger vekstvilkårene til soppen slik at denne dør. Det er kombinasjonen av evnen til å trenge inn i treverket og den effektive utryddelsen av soppen som gjør Boracol 15 til et unikt impregneringsmiddel for treverk i ulike typer konstruksjoner.

 

Ekte hussopp (Serpula lacrymans)

Ekte hussopp kan gjøre svært stor skade hvis den ikke blir bekjempet. Den bryter ned treverk og sprer seg lett gjennom murverk og tilstøtende treverk. Ekte hussopp er den mest alvorlige råtesoppen man kan bli utsatt for, og den kan gjøre omfattende skader på både bolig, hytte og andre konstruksjoner.

Ekte hussopp er en av soppene som gir brunråte. Denne arten har stor evne til spredning og vekst, også under relativt tørre forhold, og bekjempelsen krever derfor spesielle tiltak.

Hvis man oppdager ekte hussopp, bør man sette i gang utbedringstiltak så fort som mulig.

 

Påføring av Boracol

Boracol er lett å arbeide med, og påføres på treverket med pensel, rulle, sprøyting eller dypping. Bruk alltid hansker, beskyttelsesbriller og maske ved sprøyting.
Boracol 15 skal ikke fortynnes, men brukes slik den er.

 

Forbruk

2-3m² per liter, avhengig av overflatens beskaffenhet.


Andre betingelser

Kan påføres på underlaget i temperatur 5–40 °C og relativ fuktighet under 90 %


Rengjøring

Påføringsverktøy etc. rengjøres med vann. 

 

Oppbevaring

Boracol 15 kan være temperaturfølsom, og kan i lav temperatur være vanskelig å sprøyte med.
Boracol 15 skal oppbevares i romtemperatur.

 

Sikkerhet / HMS

Last ned datablad

 • H360FD Kan skade forplantningsevnen. Kan gi fosterskader.

Relaterte produkter

 • FRI FRAKT

  Boracol 10_3Bd

  Boracol 10­­_3Bd er en ny og bedre utgave av Boracol Special. Dette er et svært effektivt impregneringsmiddel mot treskadesopper i tre og murverk. Benyttes for å forebygge og bekjempe råte, sopp, alger, mugg, jordslag og råtesopp.
  Fra 319,-
  Boracol 10_3Bd
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2022 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis