Produktbilde

Rylard VG 66 Premium, 750 ml

Blank klarlakk m/UV-filter. Dette er en enestående lakk som er produsert på gamle og gode resepter. Fabrikken ligger i Italia, og leverer lakk og maling til de mest prestisjetunge båtbyggeriene i verden, blant annet Riva Yachts.

295,-

inkl. mva På lager: 20+ Varenummer: VG66

Blank klarlakk m/UV-filter

 

En av de aller beste...

Det finnes gode, middels gode og noen veldig gode lakker på markedet. Rylard VG66 Premium er en av de aller beste. Dette er en enestående lakk som er produsert på gamle og gode resepter. Fabrikken ligger i Italia, og leverer lakk og maling til de mest prestisjetunge båtbyggeriene i verden, blant annet Riva Yachts.

Vår bedrift har solgt og aktivt brukt lakk og maling i over 25 år. Vi anbefaler Rylard lakk på det aller varmeste!

Svært elastisk og slitesterk

Dette er en blank klar kvalitetslakk m/høyglans. Den er svært elastisk og slitesterk. Lakken «flyter» godt, bygger mye for hvert strøk og har en enestående langvarig glans og blankhet.

VG 66 Premium anbefales sterkt til marint bruk, men passer til alle typer lakkeringsarbeider der man ønsker en slitesterk og blank overflate. Inneholder linolje og kinesisk treolje.Lakken trenger dypt ned i treverket og har et svært godt UV-filter.

 

Anbefalt bruksområde

Rylard VG 66 Premium gir meget god beskyttelse mot vanninntrengning, og er beregnet til å bruke på alt treverk over vannlinje, både interiør og eksteriør, eks. båtskrog, båtdekk, overbygg, båtinteriør, kjøkkeninnredning, skrivepulter, skaper, dører, spisebord, terskler, dørker, badeplattformer, rekkestøtter, hagemøbler, garasjeporter etc.

 

Underlag

Tørt ubehandlet treverk skal være rengjort, avfettet og pusset (sandpapir nr. 180-320). Slip treverket i trefibrenes retning til treverket blir rent og «friskt» i fargen. Fjern alt støv med rødsprit. Hvis ønskelig kan man beise treverket før man påfører lakken. I så fall, påse at beisen har tørket godt før man påfører lakken. Tidligere lakkerte og oljete flater skal være tørre, rengjort, avfettet og pusset.

 

Lakkering på bart treverk

Anbefalt framgangsmåte: Tynn ut Rylard VG 66 med White Spirit eller annen tynner for 1-komponent lakk etter følgende retningslinjer (minst 5-6 strøk anbefales):

 1. strøk: 50 % fortynnet, slip overflaten lett med sandpapir, nr. 240
 2. strøk: 25 % fortynnet, slip overflaten lett med sandpapir, nr. 240
 3. strøk: 15 % fortynnet, slip overflaten lett med sandpapir, nr. 280
 4. - 8. strøk: 0-10 % fortynnet, slip overflaten lett med tørt eller vått sandpapir, nr. 320-400, eller finere. Avslutt de 2 siste strøkene m/100 % lakk.

 

Lakkering på tidligere lakkert treverk

Vask overflaten med mildt salmiakkvann, tørk flaten, puss med sandpapir nr. 240-320, fjern støv og følg overstående retningslinjer fra 3. strøk.

 

Anbefalt tynner

Ved påføring med pensel/rulle: White Spirit eller annen tynner for 1-komponent lakk.

Ved sprøyting: Sprøytetynner for 1-komponent lakk.

 

Dekkevne: ca. 18 m² per liter

Støvtørr: etter ca. 8 timer

Overlakkbar: etter ca. 24 timer v/20°C

 

Påføringstips

 • Bland innholdet i boksen godt før bruk, men unngå å «vispe» luft inn i lakken.
 • De tre første (grunning) strøkene skal påføres fortynnet for å fylle treporene, og for å skape en god vedheft til treverkets overflate. Ved å fortynne lakken det første strøket med 50 % tynner blir lakken fullstendig absorbert av trefibrene. Trefibrene kan da løfte seg og danne en ru overflate. Etter at lakken har tørket, er det derfor viktig å pusse forsiktig slik at man igjen får en glatt overflate før man legger på et nytt strøk med lakk.
 • Ikke påfør lakken "vått i vått", og unngå tykke lag da dette kan føre til dårlig herding. Ikke påfør så mye lakk at lakken renner.
 • Ikke arbeid med lakk i direkte sollys eller sterk vind da løsemidlene under disse forholdene fordamper fortere og gjør lakken mindre flytende og smidig.
 • Vær obs. på temperaturendringer og duggfall. Bruk alltid en førsteklasses myk og ren pensel eller en god rulle (eks. mohair).
 • Det anbefales også å benytte skumfordriver til å jevne ut lakken etter påføring med pensel/rulle.
 • La lakken herde godt og mattslip mellom hvert strøk.
 • På bart treverk anbefales det å legge 6-7 strøk. På steder som er utsatt for ekstra stor slitasje påføres to ekstra strøk.

 

Lakkering og vedlikehold på tidligere lakkert treverk

Rylard VG 66 kan brukes til vedlikehold på alle en- eller tokomponente lakksystemer.

Når du ser at glansen på en lakkert flate begynner å avta, vask overflaten med mildt salmiakkvann, tørk flaten, puss med sandpapir nr. 280-320, fjern støv med rødsprit og følg overstående retningslinjer fra 2. strøk.

RYLARD VG 66 PREMIUM «flyter» godt, bygger mye for hvert strøk og har en enestående langvarig glans og blankhet.

Sikkerhet / HMS

Last ned datablad

 • H226 Brannfarlig væske og damp.
 • H317 Kan utløse en allergisk hudreaksjon.
 • H336 Kan forårsake døsighet eller svimmelhet.
 • H373 Kan forårsake organskader ved langvarig eller gjentatt eksponering
 • H412 Skadelig, med langtidsvirkning, for liv i vann.

Classic Mahognibeis, 0,5 l

Classic Mahogni Beis er spesielt beregnet for ny og værslitt mahogni til innendørs og utendørs bruk. Beisen framhever og forsterker treets naturlige farge, glød og struktur samt beskytter mot gulning og bleking av treverket.
195,-
Classic Mahognibeis, 0,5 l

Royal Rylard PU-lakk, 750 ml

2-komponent polyuretane lakk - Blank/Klar m/UV-filter. Til eksteriør og interiør. Dette er en enestående lakk som er produsert på gamle og gode resepter.
479,-
Royal Rylard PU-lakk, 750 ml

Royal Rylard PU-lakk, 750 ml

2-komponent polyuretane lakk - Blank/Klar m/UV-filter. Til eksteriør og interiør. Dette er en enestående lakk som er produsert på gamle og gode resepter.
479,-
Royal Rylard PU-lakk, 750 ml

Støvklut Taccy, selvklebende

Støvklut "Taccy Spesial" er en svært effektiv støvklut med 36 selvklebende flater. Benyttes på overflaten for å fjerne støv før påføring av lakk, maling og epoxy.
29,-
Støvklut Taccy, selvklebende

Juniorpakke 600 g, herder 205 standard

Inneholder 0,5 kg base + 0,1 kg/205-herder (standard herder).
395,-
Juniorpakke 600 g, herder 205 standard

Blandebeger klar plast med mål, 0,8 l

Blandebeger i klar plast til lakk, maling, epoxy, polyester, beis etc. Laget i klar og sterk hardplast. Begeret er påført praktiske ml-mål som gjør at man kan foreta riktige doseringer og korrekte blandinger. Benyttes til å blande West System epoxy.
25,-
Blandebeger klar plast med mål, 0,8 l

Blandebeger klar plast med mål, 0,8 l

Blandebeger i klar plast til lakk, maling, epoxy, polyester, beis etc. Laget i klar og sterk hardplast. Begeret er påført praktiske ml-mål som gjør at man kan foreta riktige doseringer og korrekte blandinger. Benyttes til å blande West System epoxy.
25,-
Blandebeger klar plast med mål, 0,8 l
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2019 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis