Slik fester du WindPaddle-seilet til kajakken

Tekst og bilder som illustrerer hvordan man kan feste et WindPaddle-seil til en kajakk.


Hvis kajakken har strikker langs siden eller over dekket, kan du klipse fast WindPaddle™-seilet til disse. Du kan også feste seilet til kroker, øyebolter og andre innretninger på båten.

Seilet kan også festes inni selve kajakken, men det beste er hvis festepunktene er på dekket. Du kan hvis du vil skru på egne bøyler og “Clam cleats” på dekket for feste av seilet, men dette er ikke nødvendig.


Slik fester du seilet enkelt ved hjelp av en festekrok.
Hvis du ønsker kan du holde styrelinene til seilet med hendene mens du padler eller du kan feste disse til selve kajakken. Hvis man skrur på 1 stk “Clam cleat” på hver side av kajakken kan man også feste styrelinene til disse. Da kan du enkelt justere “utslippet” og innstrammingen av linen og feste disse i den posisjonen som du ønsker.
På kajakken som er avbildet har man festet en “Clam cleat” på hver side av kajakken slik at man kan justere styrelinene til seilet. Man kan da stramme inn og slippe ut styrelinen etter behov og feste disse i “Clam cleatene” i riktig posisjon.Seilet tar ikke stor plass i nedpakket posisjon på dekket av kajakken.


Når man åpner opp seilet tar det under et sekund før det slår seg opp og blir fylt med luft, forutsatt at det er litt vind i luften.
Her er seilet i ferd med reise seg. Dette går svært fort hvis det er litt pust i vinden.


Her er seilet helt utslått og det fylles med vind slik at kajakken skyter fart.Fordi seilet har et lavt tyngdepunkt føles kajakken både stabil og komfortabel selv med ganske mye vind i ryggen.

Hvis vinden blir for sterk og man ønsker å slippe seilet ned, er det bare å gi etter på styrelinene. Da vil seilet falle ned mot dekket og slutte å fungere.


WindPaddle-seilene tar ikke mye plass, og de er enkle å lagre og pakke vekk.