Om WindPaddle padleseil

Et enkelt og effektivt seil for kajakk, kano og andre små båter.

Les hva en av våre kunder skriver om våre seil:

“Wind Paddle kajakk- og kanoseil er den beste investeringen jeg har gjort på lenge.

Helt fantastisk, har brukt det kun solo både i kanoen sammen med bikkja, og i kajakken, helt rått. Trodde først det bare funket i medvind, men kryssa fjorden i god fart, kun styrte med åra. Selvfølgelig så mistet jeg litt høyde men kunne sikkert “slått” å hentet meg inn igjen.

Så gleder meg veldig til å teste det med en makker i havet nå i sommer. Åpner seg jo helt nye muligheter til jakta i høst og ikke minst på langtur.

Kjempe tommel opp for det produktet og ikke minst en smertefri og god handel.”

Jon Arne Bratland


 

WindPaddle på Svalbard!

stacksimage41.png
Sommeren 2010 padlet fire nordmenn 16 dager langs kysten av Svalbard, nærmere bestemt rundt nordvest spitsbergen. Dette ble en velykket og opplevelsesrik og tur. En viktig del av det utstyret som de hadde med seg på denne spennende kajakk ekspedisjonen var WindPaddle kajakkseil.
Se fotoalbum >>>
 

 

 

“Smart padleseil”

stacksimage912.png

Padling har testet West system sitt padleseil, «WindPaddle», under varierende vindforhold. vår konklusjon er at dette er et utmerket hjelpemiddel for en kajakkpadler, spesielt på lengre turer. noe av det beste med seilet er at det slår seg automatisk opp på et øyeblikk, og at det er enkelt å håndtere. Les testen her >>>

 

 

 
 
 
 
 


Det har vært eksperimentert og laget mange kajakk- og kanoseil opp gjennom tidene, og noen har vært bedre enn andre. Å lage et optimalt seil er ingen enkel oppgave, og det er mange faktorer som må være på plass for at det skal fungere ordentlig.
 
12e3844219d9325c9033.jpg


 
Av alle kajakk- og kanoseil vil mange hevde at seilene fra WindPaddle™ er de aller beste. Dette er det flere grunner til:
 • Seilene passer til alle kajakker, kanoer og små båter
 • WindPaddle™ er enkel å feste til alle kajakker eller kanoer
 • WindPaddle™ kan lett flyttes fra en båt til en annen
 • Seilene er svært enkelt å bruke
 • Seilet slår seg selv på under et sekund hvis det er litt vind
 • Seilet styres enkelt og kontrollert ved hjelp av to styresnorer
 • Et stort vindu i seilet sikrer god sikt og manøvrering
 • WindPaddle™ sikrer et lavt tyngdepunkt, noe som medfører stor stabilitet og sikkerhet for padleren
 • Seilene er enkle og trygge å bruke
 • WindPaddle™ sparer deg for mange krefter
 • Seilene holder høy kvalitet og varer i år etter år
 • Det er utrolig morsomt å seile kajakk eller kano med WindPaddle™ seil!

 

wp0002.jpgWindPaddle™ Adventure

stacksimage2212.png

Diameter oppslått:106,7 cm
Diameter nedpakket: 38,1 cm
Seilflate – oppslått: 0,8937 m²
Vekt: 368,5 gram

Adventure er det minste av Windpaddle™ seilene, og det er dette seilet som oftest brukes til kajakker. Seilet er lett og kompakt, men har en oppslått seilflate på hele 0,8937 m². Seilet veier kun 368,5 gram.
Les mer >>>

 

 

WindPaddle™ Cruiser

stacksimage2512.png
Diameter oppslått: 142,24 cm
Diameter nedpakket: 50 cm
Seilflate – oppslått: 1,589 m²
Vekt: 623,7 gram

Cruiser er det største av WindPaddle™ seilene. Dette seilet har ekstra stor seilflate i oppslått posisjon og er beregnet til større kajakker (eks tandem), kanoer etc. Seilet har en oppslått seilflate på 1,589 m². Seilet veier kun 623,7 gram
Les mer >>>


 Seilet er enkelt å montere

stacksimage4312.pngWindpaddle™ seilene er veldig enkle å montere på båten din, og det kreves vanligvis ingen modifikasjoner eller endringer på båten for å kunne feste seilet. Du trenger ingen rigg, mast eller annen type installasjon for å bruke et WindPaddle™-seil.
Seilet festes enkelt ved at man klipser det fast til eksisterende liner, festeøyer, kroker, cleats, håndtak, stropper, cockpit-kant, seter eller andre festepunkter.
Les mer >>>

Seilet festes enkelt til eksisterende
utrustning på kajakken.

 

 

Seilet slår seg opp på 0,5 sekunder

Ved hjelp av litt vind, slår seilet seg opp på under et sekund, og du er i gang med “seilasen”.
WindPaddle™-seilene kan slås opp og pakkes ned mens du padler.
wp0003.jpgEnkelt å manøvrere

Ved hjelp av en styreline fra seilet kan man enkelt kontrollere og manøvrere seilet slik man ønsker det samtidig som man har padleåren i hendene. Det er også et stort gjennomsiktig vindu i seilet som gjør at padleren alltid har god sikt og full kontroll.

Selv om du er nybegynner, vil du ikke finne det vanskelig å seile med WindPaddle™. Nesten intuitivt finner man ut hvordan seilet fungerer og hvordan det brukes på best mulig måte.Stor stabilitet og sikkerhet

Windpaddle™-seilene er konstruert på en slik måte at tyngdepunket i det bærende seilet ligger lavt og på ca det samme nivå som padleren og selve båten. Dette sikrer stor stabilitet og meget god manøvreringsevne når seilet er fylt med luft. Når vinden øker vil seilet fortsatt ha den samme posisjonen i forhold til båten og ikke begynne å kaste seg opp og ned på en ustabil måte. Du vil derfor alltid ha full kontroll på seilet. Det er med andre ord trygt og sikkert å benytte et Windpaddle™-seil.
 


Det er like trygt som det er morsomt

Å bruke WindPaddle™-seil er den enkleste tryggeste måte å seile en kajakk eller kano på. Dessuten er seilene veldig effektive. Det skal ikke mye vind til før båten skyter fart og fosser av gårde. Dette er veldig morsomt og spennende, men også tids- og energibesparende.

Å bruke seil på kajakken eller kanoen gir turen en helt ny, sportslig og morsom dimensjon.
Seilene fungerer fint i lett bris, men gir best effekt i vind over 10 knops fart.Windpaddle™ tar nesten ingen plass på dekk i nedpakket tilstand

stacksimage5212.png
I nedpakket posisjon tar et WindPaddle™ seilene nesten ingen plass på dekket. Hvis du får lyst til å løse ut seilet, gjør du dette på bare noen sekunder. Seilet slår seg opp på mindre enn et sekund etter at du har “trukket i utløsersnoren”.
 
Både oppslåing og nedrigging av seilet kan gjøres mens du er ute å padler på sjøen.

 


Kvalitet

WindPaddle™-seilene ser ut som om de er laget hos en seilmaker. Det gjør de fordi de er det!

Kombinasjonen av solide materialer, ny teknologi, mange testtimer og optimal form og design på seilene gjør WindPaddle-seilene unike og veldig bruksvennlige. Seilene er optimalisert etter innspill og ideer fra mange erfarne padlere.

Seilene er produsert i samme type polyester-materiale som man benytter til seilene på store “racing” seilbåter. Seilduken er svært sterk og absorberer ikke fuktighet slik at den blir tung når den kommer i kontakt med vann. Seilene har sterke og holdbare sømmer som tåler mye rykk, strekk og belastning over tid.

Det gjennomsiktige vinduet som er plassert midt i seilet er laminert og festet på en svært solid måte. Vinduet kan brettes, bøyes og utsettes for mye uten at det blir ødelagt. Vinduet vil etter å ha blitt brettet og pakket ned gå tilbake til sin opprinnelige form når det blir slått opp igjen.
 


Lav vekt

Med en vekt på 368,5 (Adventure) og 623,7 gram (Cruiser) er WindPaddle™-seilene markedets letteste seil i sin klasse og til sitt bruk. Seilene er svært kompakte og små i sammenpakket tilstand, og det er ikke vanskelig å pakke seilene ned og oppbevare dem i båten hvis du ønsker det.
 


Slik bruker du ditt WindPaddle™-seil

1) Legg båten i vindretningen
 
stacksimage5712.png
2) Ta tak i styresnoren som er festet til seilet og gi det et lite rykk.
 
stacksimage6012.png
3) Seilet løser seg ut på kort tid
 
stacksimage6312.png
4) Seilet fyller seg med vind og du kan “cruise” bortover vannflaten.

Hvis du synes vinden er litt sterk og det går for fort, kan du bare senke seilet ned i plan med båten slik at det ikke fanger så mye vind. Du kan også slippe det helt ned mot dekket slik at seilet slutter å fungere.Eventyreren Jon Turk anbefaler WindPaddle™

stacksimage6612.png
“Jeg har prøvd mange forskjellige seil på mine kajakker gjennom årene, men nå har jeg endelig kommet hjem til “kilden” Jeg brukte et WindPaddle™-seil på min solo ekspedisjon til Salomonøyene i 2010. Dette er det beste seilet jeg noensinne har brukt.
Jeg anbefaler dette seilet på det sterkeste”
Jon TurkLes intervju med Nick Wiltz, oppfinneren og grunnleggeren av WindPaddle seil på AirKayaks (åpner i nytt vindu)