Om våre aluminiumsbåter

West System Norge AS har et stort utvalg av små funksjonelle aluminiumsbåter. Det er mange fordeler ved disse båtene.

Stikkordene er lav vekt, gode sjøegenskaper, høy fart med liten motor, solide og lite vedlikehold. Båtene er laget i den absolutt beste aluminiumen i markedet, og alle båtene er usynkbare og trygge å bruke.

Aluminium er lett, sterkt og holdbart

Aluminium er et materiale med svært lav vekt, men er allikevel meget sterkt og holdbart.

Aluminium er dobbelt så sterkt som glassfiber, fire ganger så sterkt som ABS-plast og opp til 10 ganger sterkere enn kryssfiner.

Aluminium er overlegent som byggemateriale. Egentlig burde alle fritidsbåter vært laget i aluminium hvis man kun skulle tatt hensyn til miljø, styrke og sikkerhet. Aluminium verken ruster, råtner, trekker fuktighet eller brenner. Aluminiumsbåter er dessuten enkle å vedlikeholde.

Du trenger kun en liten motor for å få båten til å plane

Takket være sin lave vekt tilbyr AluMarine båter svært gode og morsomme sjøegenskaper, selv med små motorer. For eksempel krever en AluMarine 15 fots båt kun en motor på 5-6 hk for å plane med to voksne mennesker. Dette setter kravet til motor i et helt annet perspektiv enn det man er vant til.

På en del innlandsvann er det grenser for hvor store motorer som det er tillatt å benytte. Ved å bruke en av våre båter på slike vann, vil man fortsatt kunne oppleve fart, moro og raskt framkommelighet selv med en liten motor på hekken.

AluMarine-båtene er enkle å håndtere på land

Den lave vekten gjør også disse båtene veldig enkle å frakte og håndtere på land. Hvor mange ganger har man ikke ”revet seg i håret” og forbannet at båt og motor er så tungt å hanskes med på land?

Ofte er man nødt til å være flere personer for å få båten fra lagringsplassen og ned til vannet. Med en AluMarine-båt slipper man faktisk dette problemet.

En 10 fot veier 37 kg, en 12 fot veier 57 kg, en 14 fot veier 65 kg og en 15 fot AluMarine-båt veier kun 68 kg!

Som en kuriositet kan det nevnes at vekten på en brusboks i aluminium veier bare 7% av vekten til en glassflaske med tilsvarende volum. Dette sier litt om aluminiumens unike vektegenskaper.

Båtene er også enkle å få opp på et biltak, en tilhenger eller et lasteplan.

En gang aluminiumsbåt, alltid aluminiumsbåt

Når man først har hatt en god aluminiumsbåt og blitt vant til hvor enkelt båthold kan være, er det vanskelig å gå over til noen andre type båter.

Mange av våre kunder har båten på hytta ved sjøen, fjellet eller i skogen. Ofte blir (dessverre) ikke båtene brukt mer enn noen få uker i året. De fleste er derfor opptatt av at det skal være veldig enkelt og praktisk å bruke båten når man først har tid og anledning til å være på hytta.

Praktiske båtruller som gjør båtlivet enda enklere

West System Norge AS selger oppblåsbare sjøsettingsruller som gjør det enkelt og greit å sjøsette eller ta båten opp fra vannet.

Båtrullene fåes i 2 varianter som tåler 450 eller 600 kg. Disse har i oppblåst tilstand en diameter på 25 cm og en lengde på 120 cm.

Båtrullene er praktiske å rulle båten på, og med dette hjelpemiddelet og en lett aluminiumsbåt er både sjøsetting og opptak av båten en veldig enkel ting å gjøre.

AluMarine-båter er 100 % usynkbare

Samtlige båter er fylt med skum og produsert på en slik måte at de er usynkbare. Dette gir deg som bruker en ekstra god trygghet.

Gode sjøegenskaper


Alle båtene oppfører seg stabilt og trygt på vannet. På bildet ser du Canadian 12 fot med Tohatsu 6 hk. Båten planer enkelt og og får god fart med to voksne mennesker.

Miljøvennlig

Alle våre båter produseres ved hjelp av moderne og miljøvennlige metoder.

Under produksjonen slippes det ikke ut styren i det omkringliggende miljøet.

Resirkulering

Resirkulering eller gjenbruk, er å bruke et materiale fra avfall som råstoff til å produsere nye varer eller produkter. Ved resirkulering hindrer man at avfallet hoper seg opp på søppelfyllinger og i miljøet eller at det blir brent. På den måten kan man redusere utvinning av ny råvarer fra naturen. Det resirkulerte materialet er dessuten en viktig ressurs som kan utnyttes på nytt. Alt materialet som benyttes i våre aluminiumsbåter er 100 % resirkulerbart.

Metaller som blant annet aluminium er i prinsippet en begrenset ressurs, men så lenge de resirkuleres kan man kalle det en fornybar ressurs. I tillegg krever resirkulering mindre energi enn det kreves for å ta ut og bearbeide alle stoffer fra grunnen av.

I Europa regner man med at ca. 80-90 % av aluminium fra bygg og anleggsvirksomhet resirkuleres.

Det er nå mye som tyder på at flere og flere båtprodusenter begynner å planlegge å produsere nye båtmodeller i aluminium, nettopp på grunn av den miljøgevinsten dette gir.

Aluminium er det metallet som vi finner mest av i naturen. I jordskorpen er det så mye som 8,1 % aluminium.

Den beste aluminiumen: Aluminium H36 (flykvalitet)

Alle våre aluminiumsbåter er produsert i den aller beste aluminiumen som finnes på markedet, nemlig ”Aluminium H 36”. Denne aluminiumen er opptil 25 % sterkere enn den aluminiumen som vanligvis benyttes i båtproduksjon, og kalles blant fagfolk for såkalt ”flykvalitet”.

Nettopp fordi båtene er produsert i en slik høykvalitets-aluminium (hele båten, ikke bare bunnen), så er de svært solide og meget holdbare og sterke selv om skroget er relativt tynt og vekten på båtene er veldig lave.

Prioriter riktig og skap din egen gode fritid. Våre aluminiumsprammer er unike fiskebåter.
 

Lette båter skaper behagelige stunder og utflukter uten bekymringer.