Om Minn Kota

"Minn Kota" er hentet fra navnet på statene Minnesota og Sør/Nord Dakota. Det er i dette område av USA at disse elektriske båtmotorene blir produsert. En artig kuriositet er at fabrikken har vært i norsk eie.

På 1960-tallet drev Ole Rømersmo selskapet sammen med sin nevø Helge, før det atter havnet i amerikansk eie.

Produsenten har lang erfaring med å produsere kvalitetsprodukter.

Helt siden de startet på 1930-tallet med en a-Ford startmotor og frem til i dag, har ingeniørene spurt seg selv: ”I år har vi produsert den perfekte båtmotor, hva skal vi gjøre for å få den enda bedre til neste år?”

Den mest solgte elektriske motoren i verden

Det er mange grunner til å kjøpe det eldste og mest velkjente el-motor merket i verden.

Miljøbevisste fiskere og fangstmenn har i mange år brukt elektriske båtmotorer for å komme seg lydløst fram over vannet. Her i Norge var det tidligere totalforbud mot all motorisert ferdsel på vann mindre enn 2 km2. Dette forbudet gjaldt faktisk både for elektriske og bensindrevne motorer.

Heldigvis blir det i disse dager mer og mer vanlig at kommunale myndigheter tillater elektrisk motorisert ferdsel i vann og i vassdrag. Vi ser derfor et stadig voksende marked for denne type miljøvennlige og stillegående motorer.

West System Norge AS har derfor valgt å markedsføre verdens ledende merke innen elektriske motorer, nemlig det amerikanske merket Minn Kota.

Effektive, lydløse og veldig driftsikre motorer

Minn Kota motorer egner seg til jakt, fiske og vanlig hyggebruk.

Dette er kvalitetsmotorer tvers i gjennom.

16fa44133e060e72d823.jpg
1717300e4b3b69108b53.jpg
10c74c23b475b9990502.jpg
1f8172d2bdef2053aab2.jpg

Lav vekt

Minn Kota er små og lette motorer og de er hendige å bære med seg, selv til hytta langt inne på fjellet. Stammen og motorhuset er konstruert i kraftig komposittmateriale og motorene har god korrosjonsbeskyttelse. Lavt turtall gir meget god skyvekraft.

Motorene kobles enkelt til et hvilket som helst bil/båt-batteri. Minn Kota passer de fleste typer båter med ulike akterspeil.

Solide og varige komponenter

Minn Kota er den mest solgte elektriske båtmotoren i verden. Grunnen til dette er at alle komponenter i motoren er kompromissløst konstruert og optimalt tilpasset. Dette gjør at de rett og slett varer mye lenger og bruker mindre strøm enn konkurrentene. Alle komponenter er tilvirket og satt sammen i USA. For å fa det beste utbyttet av din elektriske motor, er det veldig viktig å velge riktig batteri.

Kjøper du en Minn Kota, kjøper du deg samtidig fri fra trøbbel.

Kald og rolig

Ingen ting går roligere og kjøligere enn en Minn Kota. Sammenlign viklinger og kommutatorer mot enhver annen elektrisk båtmotor, og du vil se forskjellen med en gang. Store interne komponenter minsker varmen og dette resulterer i kjøligere gange, utvidet batterikapasitet og lengre motorlevetid. Det unike hjullagersystemet reduserer støy som ellers ville skremme fisken.

1a8c3fcf0ccdb2e46dd.jpgMinn Kota motorene passer til de fleste båter

Livstidsgaranti på motorstammen

Komposittmaterialet i denne stammen er tre ganger sterkere enn stål. Den gir etter ved støt og flekser tilbake til utgangspunktet. Den er nærmest upåvirkelig for ytre påkjenninger, og dermed også nær sagt umulig å ødelegge. Det gis derfor LIVSTIDSGARANTI på motorstammen på denne motoren.

Unike saltvannsmodeller

Minn kota er de tøffeste, sterkeste og minst korrosjonsutsatte motorene på markedet.

Saltvann skaper et spesielt miljø som man må ta hensyn til ved konstruksjon av motorer. Hvis man ikke beskytter motorene, vil saltet ødelegge motoren. Dette har Minn Kota tatt hensyn til under konstruksjonen av sine Riptide-modeller. Dette er unike motorer som tåler virkelig store påkjenninger.

Minn Kota Riptide bekjemper galvanisk korrosjon

Galvanisk korrosjon oppstår når to ulike metaller kommer i elektrisk kontakt gjennom saltvann. Jo likere elektrisk potensial metallene har, desto mindre galvanisk korrosjon.

Riptide motvirker dette på to måter. For det første benyttes en korrekt balanse og mengde av materialer (bløtt stål, aluminium og sink) som ligger tett opptil hverandre i elektrisk potensial. Stammen er av et komposittmateriale som ikke korroderer. I tillegg er det en sinkanode på propellakslingen. Korrosjon vil angripe denne sinkanoden (offeranode), og dette motvirker tæring på andre metaller. Motoren vil da ha langt lengre levetid. Sinkanoden kan byttes ut med jevne mellomrom.

Avansert korrosjonbeskyttelse

I Minn Kota Riptide motorene er det brukt førsteklasses legeringer som er svært motstandsdyktig mot oksidasjon og korrosjon. Metallene gjennomgår en prosess gjennom flere stadier. De blir renset, anodisert eller belagt med et spesielt sink belegg.

Alle komponenter blir så lakkert med et tykt og motstandsdyktig lag av polyester lakk.

Fullstendig innkapslet elektronikk

Alle komponenter er vanntette, slik at væske ikke trenger inn. I tillegg er alle kretskort i en Riptide motor fullstendig innkapslet i motstandsdyktig urethane for å beskytte elektronikken.

Vi har normalt alle Minn Kota-modeller på lager.

Vi sender motoren hjem til deg med post til dit du bor.

Garantert raskt, effektivt og billig.

minnkota07.JPGStrømgjerrig, lydløs og effektiv. MINN KOTA motorene er en ekstremt strømgjerrige, lydløse og driftsikre. Dette er alle gode motorer som er bygget med komponenter som ivaretar Minn Kotas unike kvalitet. Dette er motorer som gir problemfritt bruk i mange, mange år.