Om Hasle-kajakkene

Hasle-kajakkene er Norges mest solgte kajakker. – enkelte av modellene er Skandinavias mest solgte!

Det er solgt over 45.000 kajakker og kanoer fra Hasle siden produksjonen startet for ca. 40 år siden. Dette er ikke tilfeldig. Disse båtene holder meget høy kvalitet, de er pene å se på, de er rimelig i innkjøp og ikke minst, de har svært gode sjøegenskaper. Dette er kajakker for vanlige mennesker som vil ha kvalitet og funksjonalitet til en riktig pris. Du kan sammenligne med alle andre kajakker på markedet, og du vil fort finne ut at det å velge en Hasle-kajakk er fornuftig både for lommeboken, men ikke minst også for padlegleden og de fine opplevelsene på vannet.

1b49bae7e891d30a32d2.jpg

West System Norge AS har valgt å selge kajakker og kanoer fra Hasle fordi vi vet, og kan garantere at dette er topp kvalitet. Det er en viktig ting for oss som leverandør at vi vet at våre kunder vil bli fornøyd. Derfor satser vi kun på kvalitetskajakker som våre kunder garantert blir fornøyd med og som holder det de lover, år etter år.
 

Hasle-kajakkene er beregnet for:

 • Nybegynnere
 • Mosjonspadlere
 • Langturpadlere
 • Ekspedisjoner
 • For unge og eldre
 • For kvinner og menn
 • miljo4.jpgAlle som vil nyte fin natur fra kajakk


Kjennetegn:

 • Solide
 • Prisgunstige
 • Gode rorsystem
 • Gode sjøegenskaper
 • God stabilitet
 • Vanntette skott
 • Brukervennlige
 • Svært trygge
 • Justerbare fotbrett
 • Retningsstabile
 • 100 % usynkbare
 • God sittekomfort
 • Gode å padle
 • Gjennomprøvde
 • Sikkerhetsliner
 • Praktisk og godt utstyrt
 • Pen design
 • Testvinnere
 


Meget prisgunstige

Hvis du skal kjøpe en kajakk med tilsvarende kvalitet og egenskaper som en Hasle-kajakk må du betale mange tusen kroner mer enn hva en Hasle-kajakk faktisk koster. Dette er det mange som har funnet ut og det er en av grunnene til at vi selger så mange kajakker hvert år.
En Hasle-kajakk er garantert et godt kjøp. Foruten å ha unike sjøegenskaper varer og fungerer en Hasle-kajakk år etter år.


Best i test!

Kajakkene fra Hasle er fra tid til annen med i tester og vurderinger i både fagblader, aviser og tidsskrifter. Testene er entydige: Hasle-kajakkene topper alltid listene!

Se eksempler:

terning62.jpg “Testvinner” i VG og bladet “Padling”


Les VG-testen her.
 

Les hva padlebladet “Padling” skriver om Hasle Excursion her:

1f61d15af8aa408c72b2.jpg


Hasle-kajakkene er solide og holdbare

Alle Hasle-kajakkene er produsert i plaststoffet polyetylen. Kajakkene kjennetegnes ved at de er mykere enn glassfiber og kompositt, men ekstremt sterke og holdbare. Disse kajakkene holder seg like godt i år etter år, og man trenger knapt å være redd for slitasjeskader.

Hasle-kajakkene tåler ufattelig store påkjenninger. Skulle båten falle ned fra biltaket og du ikke klarer å legge den på stativet ved første forsøk, så er det bare å prøve igjen. Den har garantert ikke fått noen skader! Dette er nettopp en av grunnene til at så mange velger en Hasle-kajakk.

4kajakker.jpg


Unik sandwichkonstruksjon

I motsetning til de fleste andre produsenter, lages Hasle-båtene ved hjelp av en rotasjonstøpe-metode og en unik sandwichkonstruksjon.
Skroget og dekket består av et ytterlag, en kjerne og et innelag. Alle lagene består av det samme materialet (polyetylen), men kjernen er tilsatt et middel som gjør at den eser ut og fører til at det dannes millioner av små luftblærer når den produseres. Forenklet kan man derfor si at kjernen består av et hardt skum som er laget av det samme stoffet som resten av kajakken. Skroget blir på denne måten homogent og man unngår faren for separasjon mellom sjiktene.


Skroget er isolerende og 100 % synkefri

Denne produksjonsteknikken resulterer i et skrog som er isolerende, noe som virker svært gunstig, særlig når man er ute og padler i kaldt vann. Den spesielle sandwich-konstruksjonen som består av en skumkjerne gjør at Hasle-kajakkene er 100 % synkefrie. Dette er godt å vite når man er langt ute på havet.

padler.jpg


Stabile skrog

Sandwich-konstruksjonen sikrer og sørger for at kajakkene blir mer stabile enn andre polytelenbåter som er laget på tradisjonell måte.


Miljøvennlig

Mykplastbåter (polytelen) er laget av termoplast og kan resirkuleres, i motsetning til komposittbåter som er laget av herdeplast.

Sittekomfort

Kajakkene har formstøpte seter og gode ryggstøtter. Dette sikrer deg god sittekomfort og behagelig padling.

Lastekapasitet

Mange av våre kunder bruker kajakken sin for mosjonspadling og for fine dagsturer i skjærgården, men Hasle-kajakkene er også beregnet og konstruert for langturer. Kajakkene er utstyrt med romslige lasterom.

Kajakkene er raske og retningsstabile. Kajakkene fra Hasle er beregnet for både nybegynnere og de som er mer trente. De fleste nybegynnere velger å beholde sin Hasle-kajakk selv etter at de har blitt rutinerte og erfarene padlere.

Kajakkene er komplett utstyrt med mulighet for lange turer. De har vanntette skott foran og akter, anatomisk formete seter og justerbare fotbrett. På dekket er det gummistropper som man kan benytte for feste av kart eller ekstra bagasje.

Når man prøver en kajakk for første gang, kan man føle seg litt uttrygg fordi man synes kajakken er ustødig. Dette er vanlig, men som regel ikke noe problem. Hasle-kajakkene er kjent for å være stødige selv for nybegynnere. Samtidig går ikke dette utover hastighet og kajakkens egenskaper i sjøen. Dette er grunnen til at både nybegynnere og trente padlere velger Hasle-kajakkene.


Endelig en barne- og ungdomskajakk som fungerer slik den skal!

Kajakkpadling er absolutt ikke bare for voksne personer. Mange barn og ungdom tar stor glede av å mestre sin egen kajakk på sjøen og ingenting er så topp som når hele familien kan dra ut på kajakktur sammen.
Alt for ofte plasseres barna oppi en alt for stor og lang kajakk og gleden og mestringsevnen blir desto mindre. Da forsvinner fort lysten til å bli med på tur neste gang mamma eller pappa finner fram kajakken.
Markedet oversvømmes av kajakker for voksne personer, og Hasle K-400 er en av de få alternativene som kan tilby barn et godt padletilbud.


Fin fasong og lett å manøvrere

K-400 har fasong som en vanlig ”voksen” tur/skjærgårdskajakk, og barna får følelsen av at de padler den samme type kajakk som mamma og pappa. K-400 er lett å manøvrere og barna føler at de mestrer padleteknikken. K400 har en lang og rett kjøl-linje som gir god retningsstabilitet. Denne kajakken er såpass liten at den er svært enkel å frakte med seg, enten på et biltak eller på et båtdekk.

miljo5.jpg
 

En unik glassfiberkajakk

Hasle Unique er en allround turkajakk som kan brukes over alt. Linjene er inspirert av racerkajakkens design, men denne kajakken er konstruert litt bredere, og den blir dermed stødigere enn racerkajakken samtidig som den er svært lettpadlet. Kajakken egner seg derfor for alle som vil padle for å trene, men også for de som ønsker seg en solid og god turbåt.
Denne kajakken er en rask båt med stor komfort og stødighet. Hasle Unique er relativt bred og derfor meget stabil, noe som ivaretar trygghetsfølelsen til nybegynnere og de med moderat erfaring.

13255a903e5621aff39.jpg

Fordi Unique er mye lettere enn en tradisjonell havkajakk, er den også enklere og lettere og handtere for kvinner.
Roret er underliggende og har overraskende stor virkningsgrad. Kajakken snur 360 grader på 16 tak!

Selv om denne kajakken i utgangspunktet er en flatvannskajakk, kan den padles i sjøen i 10 sekundmeters vind og i meters høye bølger samtidig som man holder seg tørr og trygg.


Padlemagasinet ”Padling” skriver følgende om denne kajakken:

”Kreativitet og nytenkning har resultert i en turracer med en uvanlig funksjonell cockpit. Sittekomfort og justeringsmuligheter er på høyt havkajakknivå. Siden alle innstillinger gjøres på sekunder, bør den være et perfekt valg i miljøer med flere brukere. Gos bredde og lav sitteposisjon har ført til betryggende stabilitet. Den største målgruppen er uten tvil alle dem som padler på dagsturer under normale forhold. Da kan den være et vel så godt valg som en tung og svær havkajakk. Flotte egenskaper og gunstig pris gjør den til et godt kjøp”.


Hasle Excursion, en bestselger!

Hasle Excursion er en gjennomtenkt kajakk med smarte detaljer Dette er en nyutviklet havkajakk som vi har fått masse positive tilbakemeldinger på. Dette er en svært brukervennlig og funksjonell kajakk med mange gode detaljløsninger.

Excursion er en videreutvikling av de gjennomprøvde og populære Hasle-modellene Explorer og Expedition. Dette er begge båter som har solgt i tusentall og som virkelig har bevist sin styrke og brukervennlighet gjennom flere år.

I Excursion sitter også store og lange personer komfortabelt. Sete og ryggstøtte er forsynt med polyuretan polstring, slik at sittekomforten blir optimal. Cockpit åpningen er stor og det er lett å entre kajakken. Lårstøtter gir god kontroll. Fotbrett og sete kan enkelt justeres langs en bunnskinneprofil og det er ikke nødvendig med etterjustering av styreliner. Kajakken er utstyrt med sleperor som trekkes opp med et enkelt håndgrep. Hasle Exursion tåler tøffe værforhold.

Bladet ”Padling” har testet Hasle Excursion, og konkluderer med følgende:

”Ønsker du en båt i polyetylen bør du ta en nærmere kikk på denne båten. Kajakken er full av smarte detaljer. Padleegenskapene er veldig gode og produksjonskvaliteten er norsk på sitt beste. Excursion er en sterk utfordrer i polyetylen-segmentet. Hasle har virkelig konsolidert stillingen i markedet og kan med denne modellen tilby en kajakk som både pris og kvalitetsmessig vil plassere seg høyt på salgsstatistikken. Brødrene Hasle kan være stolt over hva de har fått til med denne båten.”

Vi i West System Norge AS sier oss enig i ”Padling” sin vurdering av denne kajakken, og anbefaler Excursion på det varmeste.