Om fiske- og jaktkajakker

Å fiske og jakte med kajakk er en svært gammel tradisjon som har vært bedrevet av mennesker i mange, mange hundre år. Kajakken har sin opprinnelse blant urfolk som levde i arktiske strøk. Deres viktigste næringskilde var fisk og dyr som levde i eller ved vann. Urfolkene brukte derfor kajakken aktivt i sitt arbeid med…

Et fantastisk redskap og framkomstmiddel

Flere og flere finner gleden ved å skaffe seg en kajakk og mange har også skjønt hvilket fantastisk redskap og virkemiddel dette er i forbindelse med fiske og jakt. Ved hjelp av en ganske enkel kajakk får man tilgang til vann, elver og hav på en enkel og fantastisk fin måte. På denne måten åpner det seg også opp nye muligheter for å optimalisere både fiske og jakten.

Praktiske innretninger

I dag får man fiskekajakker som leveres med flere praktiske innretninger om bord og som er spesialinnredet for fiske og jakt. Eksempler på dette er fiskestangsholdere, lasterom, spesialdesignete luker, dreneringshull etc. Kajakkene er laget for å gi brukeren en mest mulig behagelig opplevelse på vannet.

Solide og robuste

De mest populære fiske- og jaktkajakkene er konstruert og laget i polyetylen. Disse er svært solide og robuste, og tåler store påkjenninger. Når du bruker båten trenger du ikke å være redd for at stein, fjell og annet skal skade den.

Noen kajakker er konstruert med katamaranskrog og andre er laget på en ergometrisk og tilpasset måte slik at fiskeren kan sitte i mange timer i samme posisjon uten å bli sliten og lei. Enkelte andre fiskebåter er laget på en slik måte at man styrer og manøvrerer dem med svømmeføtter, noe som frigjør armer og hender 100 % til fisking (se belly- og pontongbåter). West System Norge AS har mange ulike modeller, og du vil helt sikkert finne en som passer til ditt bruk og formål.

Mange fordeler

Det er mange fordeler med en fiske- og jaktkajakk. De veier lite, er billige i innkjøp, enkle å lagre og det er minimalt med vedlikehold. Med en slik kajakk opplever man naturen på en helt annen måte enn ved en annen type båt. Man sitter langt nede og alltid i nær kontakt med vannet. Med kajakken kan du snike deg innpå fisken og legge deg i riktig posisjon for å få den til å bite på kroken slik du vil. For alle som jakter på sjøfugl er en god fiske- og jaktkajakk et ”must” og en stor glede å bruke. Kajakken tar deg fram over alt, på grunt vann og inn mellom steiner og skjær. Alle som har nærmet seg en fugleflokk med kajakk har opplevd hvor nærme man egentlig kan komme uten at fuglene reagerer og flykter. Dette faktum kombinert med kajakkens bruksmuligheter gjør dem til et fantastisk hjelpemiddel for å øke og effektivisere fangsten og gleden ved å jakte og fiske.

Ta kontakt med oss. Vi har ulike typer kajakker til jakt og fiske, og vi vil gjerne hjelpe deg til å finne fram til den modellen som du vil bli mest fornøyd med.

1c2eb5c4a6c6a95005f.jpg