Om Ally-kano – Fordeler og montering

Det er en fantastisk opplevelse å padle kano. Enten man glir innover et stille skogstjern, utforsker et morsomt vassdrag eller vil lure storfisken. Kanoen er og blir en fascinerende og fin farkost. Blant alle kanoer er Ally en unik og god kano som de fleste vil bli veldig glad i. Ally leveres i mange modeller…

ALLY – for små og store ekspedisjoner

Ally kano har en fleksibel konstruksjon som absorberer slag og støt. Den synker ikke. Og får den skader, lar det seg lett repare på stedet. Den kraftige PVC-duken er både sydd og sveiset og har en ekstra forsterket bunn. Spantverket er av saltvannsbestandig aluminium, og stengene kan legges sammen og foldes ut som teltstenger.

En Ally kano kan enkelt pakkes ned i en pakksekk og bæres på ryggen. Du trenger ikke spenne den fast på biltaket, men legger den heller i bagasjerommet. Du får den til og med inn på flyet som vanlig bagasje. Ally har blitt et naturlig førstevalg for ekspedisjoner verden over.

 
Fordeler

  • Ally kano er enkel å montere
  • Den har lav vekt og kan slås sammen, noe som gjør den lett å transportere/bære over lengre strekninger
  • Flytematten i bunnen er varmeisolerende, støt-dempende og holder kanoen flytende, uansett
  • Den fleksible konstruksjonen absorberer slag fra kollisjoner eller krappe bølger
  • Den armerte duken tåler harde sammenstøt med steiner eller andre hindringer
  • Svært anvendelig og lettpadlet under alle forhold
  • Setene er justerbare, også i lengderetningen for flytting av tyngdepunktet etter behov
  • Ally har stor bæreevne noe som også gjør den til en god familiekano
  • Norsk design, konstruksjon og produksjon

Montering

Slik monterer du en Ally Kano

Ally – En genial kano som har blitt en stor verdenssuksess

Ally sammenleggbar kano har spantverk av saltvannsbestandige aluminiumsrør. Disse henger sammen ved hjelp av fjærbelastede wirer, slik at båten er enkel og rask å montere.

I bunnen, mellom spantverket og den armerte PVC-duken, ligger det en tykk celleskummatte. Denne matten isolerer, gir kanoen nødvendig oppdrift og virker samtidig som en ekstra bunn. Matten er også støtabsorberende mot slag fra gjenstander under vann.

Ally-kanoen har en meget fleksibel konstruksjon. Dette gjør at den ”fjærer” når den treffer gjenstander under vann. Kanoen tåler derfor langt flere slag og støt enn en stiv glassfiberkano. Den armerte duken er sydd og sveiset sammen på en spesiell måte for å oppnå ekstra stor styrke i sammenføyningene.

Setene som er skålformet er løse og kan flyttes frem og tilbake, avhengig av hvordan kanoen skal “trimmes” og hva som passer best for deg.

Alle modellene har forsterket duk i bunnen, noe som gir ekstra sikkerhet når man padler i steinete elver.

allybilde1.jpg

Den nye generasjon Ally kanoer

Konstruksjonsmessig skiller dagens nye kanomodeller seg fra tidligere Ally-kanoer ved at esingrørene sammen med baug, akterstevn og kjøl kan kobles sammen i en stivere konstruksjon. Kanoene har også rettere kjøllinje, samtidig som stevnene er rette.

Ally-kanoene har derfor stor retningsstabilitet og tåler mer sidevind uten å drive av. Dette, sammen med en noe slankere konstruksjon gir kanoene et bedre lengde/breddeforhold. De er derfor svært lettpadlet og går like raskt i vannet som tilsvarende stive skrog av glassfiber eller annet materiale. Ally-kanoene fungerer både på stille vann og krevende elver.

Enkel å montere og demontere

Ikke alle har store hus, garasjer og uteboder. Det er derfor en stor fordel at man kan pakke kanoen ned etter bruk. Etter litt trening monterer du kanoen på ca 30 minutter, eller 15-20 minutter hvis dere er 2 stykker. Demonteringen går litt raskere.

Nedpakket kan du enkelt transportere en Ally-kano i en liten bil, type Polo eller lignende.

Lav vekt

Alle Ally.modellene er lette. Dette gjør dem enkle å håndtere, bære og transportere.

Å frakte en Ally i sekk eller pakkramme

Hvis du skal ha med deg kanoen langt innover i fjellet eller i skogen kan det være veldig praktisk å bære Ally-kanoen i en kanosekk eller i en pakkramme. Vekten på kanoene er heldigvis ikke tyngre enn at de fleste klarer å bære den relativt langt uten å bli slitne. Vi selger flere gode sekk- og bæreinnretninger til Ally. Hvis du ikke har pakkramme eller lignende kan du også bære kanoen over hodet uten store vansker.

Vi leverer pakksekker som rommer 225 liter. De finnes både med og uten bæreremmer. Hvis du velger den uten bæreremmer, anbefaler vi deg også en pakkramme (som kommer med mavebelste).

Det er smart å ha en god kanotralle

Hvis du skal padle over lengre strekk der ikke alle vannene henger sammen må du ofte transportere kanoen noen etapper på vei og sti. Da anbefaler vi en god kanotralle.

Du bør velge en tralle med store hjul og som er konstruert for norsk terreng. Vi selger flere solide og gode traller som passer fint sammen med Ally-modellene. Dette er traller som tåler en trøkk og som er lette og gode å trille.

allykanotraller1.jpgVi selger solide og gode kanotralle. En tralle med store hjul er alltid det beste.

Sterk duk

Den tynne og armerte spesialduken som Ally-kanoen består av er utrolig sterk.

De fleste blir overrasket over hvor mye den tåler. Kanoen er konstruert og laget for å tåle å bli dratt over steiner, røtter og stier.

Fordi duken er så sterk og fleksibel egner Ally-kanoen seg godt til elvepadling. Den blir verken knust eller ødelagt i møtet med stein og fjell slik mange andre kanoer blir. Når kanoen treffer stein og harde gjenstander vil du merke hvordan den ”kryper” over det den støter på. Hvis du skal på langtur og du vet at kanoen blir utsatt for en del påkjenning, anbefaler vi deg uansett å ta med lappesaker hvis uhellet skulle inntreffe.

allybilde2.jpg

Ally er god å fiske fra

Ally-kanoene er stødige og trygge, og egner seg derfor godt til å fiske fra. Det er dratt opp mang en stor og fin ørret fra en Ally. Å fiske sin egen middag gjør bare turen enda mer spennende og hyggelig.

Bruk kajakkåre hvis du padler alene

Vi har mange gode padleårer som passer sammen med Ally kanoer.

Hvis du padler alene anbefaler vi deg å bruke en kajakkåre da dette ikke krever noen spesiell teknikk eller øvelse. Det går også bra med 1 stk kanoåre, men framdriften blir langsommere og det kan føles litt mer slitsomt.

Alenepadling med kanoåre krever mer teknikk og du må ofte skifte på å padle på den ene og den andre siden. Dette koster litt krefter og med stadig heving og senking av padleåren fra vannet vil det alltid dryppe vann ned på klærne dine.

Vi fører mange ulike padleårer, deriblant kombinasjonsårer som enten kan brukes som en kajakkåre eller 2 separate kanoårer. Spør oss om gode råd, og vi setter sammen den pakken som du er mest tjent med.

Snakk med våre fagfolk

Alle som arbeider i vår butikk er entusiastiske og bevisste. De brenner for det de jobber med.

Hvis man ikke har hatt kano tidligere, er man ofte usikker på hva slags kano man er mest tjent med og hvilken modell man skal velge. For våre ekspeditører er det viktig å snakke med deg, slik at vi sammen kan definere dine behov. På bakgrunn av dette vil vi hjelpe deg med å finne ut hvilken kano du er mest tjent med å kjøpe.

Du er alltid velkommen til å snakke med en av oss. Hos oss får du gode råd og veiledning ut ifra dine egne behov.

Vår butikk

Vi lagerfører til vanlig (m/forbehold om sesong) alle Ally-modellene. Du er derfor hjertelig velkommen til vår butikk i Oslo. Hvis du ønsker at vi skal sende kanoen til deg er dette ikke noe problem.

Frakt og transport hjem til deg

Vi sender kanoer, kajakker, motorer etc. raskt og trygt til hele landet. Vi har gunstige fraktavtaler og leverer til alle landsdeler hver eneste dag, hele året.

Etter bestilling vil du motta båten etter få dager. Hvis du vil ordne frakten selv er dette ikke noe problem. Vi tilpasser oss dine ønsker.

1e0f39f1810a8add1054.jpg
19392eaedcf21e02b184.jpg

Hos oss får du også alt av ekstrautstyr og reservedeler til din Allykano.