Liming med glassfiberduk og glasstape

WEST SYSTEM epoxy blir ofte brukt til å lime glassfiberduk til en overflate av tre eller plast for å gi en holdbar overflate og en armering for å oppnå en minimum tykkelse på "dekklaget".

Duken kan også bidra til styrke og stivhet på en konstruksjon og dermed hindre sprekking eller brekking. Glassfiberduken blir vanligvis brukt på steder med stor slitasje, som f.eks. på hyttetak, som forsterkning av skrog, på innsider av kjølkasser, på senkekjøler, ror, dørker, isbokser og vanntanker. Dette gjøres både for å oppnå økt slitestyrke og for strukturell styrke.

En lett glassfiberduk blir også brukt til å dekke laminerte skrog utvendig. Lett glassfiberduk blir gjennomsiktig når den blir våt. Derfor kan den brukes der en lakkert overflate er ønskelig. Når duken brukes sammen med WEST SYSTEM epoxy blir overflaten meget sterk.


Hvordan legge glassduken?

Man kan legge glassduken vått eller tørt. Våtmetoden innebærer at man legger glassduk på en epoxy-behandlet flate før epoxyen har herdet. Man kan legge glassduken på en nesten tørket overflate, og på den måten få duken til å feste bedre (f.eks. på vertikale flater).

Tørrmetoden innebærer at man legger glassduken på en overflate som ikke er behandlet med epoxy eller der epoxyen er fullherdet.

Vi anbefaler å bruke tørrmetoden i de fleste tilfeller.Fremgangsmåte for tørrmetoden:

1. Draper duken på overflaten. Begynn med en liten dam WEST SYSTEM epoxy (standardblanding) i et hjørne av duken. Arbeid epoxyblandingen inn til duken er gjennomsiktig. Bruk en plastikksparkel (art. 808-2). Skrap bort overflødig epoxy så duken ikke flyter opp, men ligger flatt mot underlaget.

2. Skjær dukens overlapp etter en linjal, bruk en skarp kniv.

3. Skjær bort overflødig duk når epoxyen har begynt å herde, men før herdingen er ferdig.

4. Påfør neste lag med ufortykket epoxy før forrige lag er herdet (er litt klebrig).

5. Legg epoxyen på i tynne jevne lag med en korthåret rulle. (art. nr. 800).

6. Fest en del av rullen til en pinne, bruk den som fordriver til å dra ut ujevnheter og bobler i epoxyen.