Hva er West System epoxy?

WEST SYSTEM kvalitetsprodukter inneholder en komplett rekke av epoxymaterialer og tilbehør som er utviklet for å dekke alle behov ved bygging og nødvendig vedlikehold av tre og plast båter. Bruksområdet for limet er stort. Der man har behov for å lime, skjøte, forsterke, laminere, reparere og overflatebehandle vil WEST SYSTEM egne seg godt.

Universal-limet som har revolusjonert all liming av tre og plast


I tillegg til selve limet inneholder WEST SYSTEM tilsetningstoffer, påføringsredskaper og forsterkningsmaterialer som gjør at man kan tilpasse produktet nøyaktig til forskjellig type arbeid og reparasjoner. Instruktive brosjyrer og hånbøker gir brukeren all nødvendig informasjon han eller hun trenger for å gjøre jobben selv.


Alle produktene leveres i solid innpakning og i ulike størrelser.


Epoxy brukes ved bygging av båter der det kreves en kombinasjon av stor styrke og lav vekt. Ved å bruke epoxy istedenfor mekaniske forbindelser i sammenføyningene får man større kontaktflate og samtidig fullstendig forsegling mot fuktighet. Ofte vil forbindelsen med epoxy være sterkere enn treet i de delene som er forbundet.


Epoxy krever også et meget moderat press. Det stilles ikke samme krav til tilpasningen mellom de enkelte deler i sammenføyningene som ved bruk av konvensjonelle limtyper og det er heller ikke nødvendig med omfattende klemmeanordninger, tvinger o.l. I allmindelighet er det tilstrekkelig med stifter eller skruer for å holde limflatene ( delene ) i posisjon til epoxyen har herdet.


WEST SYSTEM epoxy er vanntett og vannfast, og er dermed uovertruffen som fuktighetsperre.


WEST SYSTEM epoxy er et gapfyllende lim og egner seg utmerket til å fylle sprekker.

Universal-limet som har revolusjonert all liming av tre og plast


LANG ERFARING MED NORSKE FORHOLD


Siden slutten av 1970- årene har flere kjente norske båtbyggerier brukt WEST SYSTEM til nybygg, reparasjoner og restaurering av båter.


I dag er WEST SYSTEM det mest brukte epoxylim innen båtbransjen. I tillegg bruker svært mange småbåteiere WEST SYSTEM til reparasjon og vedlikehold av sine båter.


WEST SYSTEM, IKKE BARE TIL BÅT


WEST SYSTEMs unike egenskaper gjør også limet andvendbart i en rekke andre sammenhenger enn båt;


Hobby (modellkonstuksjoner av alle slag), knivmakeri, snekring, vedlikehold, reparasjon av møbler og redskap, legging av flis, reparasjon av sportsutstyr, flykonstruksjoner, instrumentmakerbransjen, bygge og støpevirksomhet osv.

Det finnes egentlig ingen begrensning for WEST SYSTEMs andvendelsesområder.

Der man har behov for et ekstremt godt og sterkt lim vil WEST SYSTEM epoxy gjøre en god jobb.