Glassfiber – reparasjon og restaurering

Her kommer et utvalg av guider til reparasjon av glassfiber med West System epoxy.

Reparasjon av støpt antisklidekk

reparereantisklidekk.jpgHar du fått skade i et område av dekket hvor det er støpt antiskli-“mønster”?  Se her for guide til reparasjon av slike områder. (Tekst kommer)

Gjenoppbygging av ror

gjenoppbyggingror.jpgEn kort beskrivelse av arbeidsprosessen og utstyret brukt til gjenoppbygging av et ror. (Tekst kommer)

Å bytte et skadet skott

bytteskott.jpgEnten det er fuktskadet eller har blitt skadet på andre måter. En kortfattet beskrivelse av jobben. (Tekst kommer)

Reparasjon av maskinskapte hull i glassfiber

reparereskruehull.jpgReparasjon av alle typer hull lagd med maskin. Det er altså ikke snakk om reparasjon av hull etter grunnstøting. Det kan være et kalesjeknappfeste som er ødelagt, flytting av en skroggjennomføring eller andre hull i skroget. Guiden viser deg hvordan du reparerer, flytter eller permanent tetter igjen et hull. (Tekst kommer)

Å lage nytt antisklidekk

antisklidekk.jpgSkal du pusse opp båten? Eller er antisklibelegget på båten din helt utslitt? Få inspirasjon her og se hvor lett det egentlig er å lage et nytt antisklidekk når du først pusser opp dekket! (Tekst kommer)

Reparasjon av individuelle blemmer i gelcoaten (plastpest) på et tidlig stadie

plastpest.jpg

Blemmer i gelcoaten kan bli et seriøst problem hvis man ikke gjør noe med dem på et tidlig stadie. Så lenge det er snakk om noen få, individuelle blemmer kan man med hell reparere kun disse. På denne måten kjøper man seg litt mer tid til å finne årsaken til blemmedannelsen. Hvis man derimot ikke gjør noe med disse blemmene vil man på sikt pådra seg vesentlige utbedringskostnader. (Tekst kommer)

ventilasjon.jpg

Generelt om ventilasjon

Tenk deg en dag i august. Du har ikke brukt båten på en del uker. Når du åpner kalesjen slår en grusom lukt mot deg. På puter og taktrekk er det jordslag. Lukten er en god miks av sjø, jordslag og mugne flytevester. Typisk “uhell” i båt? Ja!Kan det lett unngås? Ja! (Tekst kommer)

Å lage støpeform og lage egne rammer (eks vindusrammer)

vindusrammer.jpgFra tid til annen går ting i stykker på eldre båter. Ikke alt lar seg skaffe originalt, noe er svindyrt og atter annet egner seg ikke å lage i treverk. La deg inspirere av denne artikkelen – med litt kreativitet og WEST SYSTEM epoxy kan du lage nær sagt hva som helst. Sterkt, varig og rimelig! (Tekst kommer)