Generelt om batterier

Vi fører et håndplukket utvalg av batterier (med tilbehør) til ulikt bruk, blant annet til start og forbruk i båter samt gode batterier som er beregnet til elektriske motorer.

Riktig batteri til ulikt bruk

Det er viktig å velge riktig type batteri til det spesifikke bruk man skal benytte batteriet til. Med andre ord: Man trenger riktig kraft til enhver lidenskap.

minnkota82.JPG

Batterier til alle formål

Om man er i båt, bobil, campingvogn eller hytte med solcelleanlegg er behovet for batterier til stede. For full nytelse av ferien er det viktig å velge det batteriet som passer best. De forskjellige batteriseriene har egenskaper tilpasset forskjellige forbruksmønstre.

Et standard startbatteri er konstruert for å gi mye strøm over kort tid, men det tåler til gjengjeld ikke så mange dyputladinger.

Et fullblods fritidsbatteri er konstruert for å avgi mindre strømmengder over lang tid og skal også tåle mange dyputladinger. Det er disse batteriene vi blant annet anbefaler til elektriske motorer. Vi har forskjellige batterimodeller med ulik kapasitet.

Varta fritidsbatterier – Marine-serien

Varta’s fritidsbatteri serie er såkalte åpne blysyre-batterier. Dette er robuste og gjennomprøvde konstruksjoner. Batteriene har tykke plater og lommeseparatorer med glassfloss for bedre å kunne tåle gjentatte dyputladinger. Dette er batterier som egner seg til både start, forbruk og strømforsyning.

1519867a4dad09878ee3.jpg

Når man er ombord i båt skal man kose seg og sette fokus på hyggelige opplevelser, ikke bekymre seg for dårlige batterier og mangel på strøm.

Fritidsbatterier til ethvert formål

Prisdifferansen på de forskjellige batteritypene gjenspeiler i stor grad kost-nytte faktoren. Hvis man for eksempel bruker et standard startbatteri i en sammenheng som krever dyputladingsbatteri kan man oppleve at levetiden reduseres med 80% i forhold til hva en ville ha oppnådd ved å velge riktig batteri.

Batteriet er selve hjertet i båten din

minnkota84.JPG
minnkota85.JPG

Langt fra land er det viktigere enn noe annet sted at teknologien fungerer som den skal. Det er derfor en riktig investering å kjøpe et batteri som du vet holder god kvalitet. Vær også ekstra bevisst når du velger batteri til din elektriske motor!

minnkota86.JPG
minnkota87.JPG

Med økt komfort i fritids- og seilbåter vokser kravene til batteriet. Batteriene om bord skal gi strøm til mye elektrisk forbruk, for eksempel navigasjonssystemer, belysning, kjøkkenutstyr, TV, og vinsjer. Dette krever maksimal ytelse når alle elektriske apparater er tilkoblet. Velg derfor en batteripark som du kan stole på.

minnkota88.JPG

Mye elektrisk utstyr om bord krever en god og riktig batteripark.

Våre batterier leveres alltid fulladet og klart til bruk!