Forsterke padleårer i tre med G/flex 655 Epoxy

Lag sterke og solide ender på padleårer som er laget av treverk.

Endene (tuppene) på kano- og kajakk-årer får ofte mye juling. Man skraper de opp på steiner og sand og man bruker dem til å skyve i fra fjell.

Ved hjelp av G/flex 655 Epoxy kan man reparere allerede skadete padleårer eller lage en forsterket ende-kant på åren for å forebygge mot skader, sår og oppflising.

Slik gjør du:

Puss bort lakk og maling fra tuppen av åren slik at bart treverk kommer til syne. Bruk sandpapir i kombinasjon med en pussekloss for å lage en liten bue rundt kanten på åretuppen. Påfør ufortykket epoxy på de slipte tuppene slik at denne trekker godt inn i treverket.

Bland deretter en passende mengde G/flex 655 og tilsett Fyllstoff 406 Colloidal Silica til du får en passende majoneskonsistens på limet. Påfør deretter en tykk liten pølse epoxy rundt kanten på årebladet.

Form epoxyblandingen så fint du kan med en blandepinne eller en plastsparkel. Etter at denne limblandingen har begynt å stivne, kan du gjenta operasjonen hvis du ønsker å forlenge årebladet eller forme det på en annen måte. La dette herde i 7-10 timer i romtemperatur.

Vask med vann og form deretter åretuppen med en fil eller sandpapir. Avslutt med egnet lakk eller maling hvis ønskelig.