Behandling av teakdekk med Boracol 10_3Bd

Unngå sopp og sorte prikker på teakdekket – Jevnlig behandling med Boracol 10_3Bd vil sørge for at teakdekket ditt alltid vil se pent og vakkert ut.

Boracol 10_3Bd er et svært effektivt impregneringsmiddel for å rengjøre, beskytte og vedlikeholde alle konstruksjoner i teak og andre tresorter. Boracol forebygger og bekjemper sopp (sorte prikker på teak), råte, grønnalger, mugg og jordslag i båten. Det anbefales å påføre Boracol på teakdekket 1-2 ganger i året.

Teakdekket på denne 8 år gamle Hallberg Rassy 34 har blitt behandlet med Boracol hvert år, noe som betyr at dekket alltid er pent. Boracol 10_3Bd dreper alle soppsporer og forhindrer at du får sorte og skjemmende prikker på dekket ditt.

Boracol 10_3Bd er lett å stryke på dekket. Før du skal behandle teakdekket med Boracol, bør du først vaske det. Bruk deretter pensel eller rulle til påføring. Det gjør ingen ting om dekket er litt fuktig når du påfører Boracol, men det er viktig at dekket ikke utsettes for regn de første 8-10 timene etter påføring.

Det anbefales at teakdekket, enten det er nytt eller gammelt blir påført Boracol minst en gang i året. En liter Boracol rekker til ca. 4 – 6 m2 dekk. De som etterstreber det peneste teakdekket, behandler dette med Boracol både på høsten og våren.

Boracol 10­­_3Bd trenger inn i både tørt og fuktig treverk, og ødelegger vekstvilkårene til sopp og alger slik at disse dør. Det er kombinasjonen av evnen til å trenge inn i treverket og den effektive utryddelsen av sopp og alger som gjør Boracol 10_3Bd til et så unikt impregneringsmiddel for teakdekk og andre typer trekonstruksjoner.

Slik behandler du teakdekket med Boracol 10_3Bd:

  • Teakoverflaten skal være ren og fri for skitt før du påfører Boracol 10_3Bd
  • Påfør Boracol 10_3Bd på teakdekket med pensel eller rull. Du kan også bruke en sprøyte. Sørg for at treet mettes med Boracol 10_3Bd. Husk, bruk hansker og gjerne vernebriller under arbeidet.
  • Du kan regne med et forbruk på ca. 1 liter per 4-6 m².
  • Det gjør ingenting at overflaten er noe fuktig når du påfører Boracol 10_3Bd.
  • NB! Unngå at væsken kommer i kontakt med aluminium da Boracol kan øke graden av korrosjon på aluminium.
  • Det er viktig at ikke dekket blir utsatt for vann, regn etc. like etter behandlingen da virkestoffene må ha tid til å trenge inn i treverket.
  • Etter ca. 1 døgn har Boracol 10_3Bd trengt inn i treverket. Etter ca. 1-2 uker vil uansett dekket framstå som rent og pent.
  • Erfaringer viser at en behandling som beskrevet over vil holde dekket pent i opp mot ca. 1 år. Dekket vil framstå som lyst og pent, men med en svak gråfarge. I løpet av sesongen bør dekket vaskes rent med såpe eller saltvann. For å bringe den naturlige olje opp til overflaten på dekket, anbefaler Hallberg Rassy at man vasker dekket med saltvann.
  • Vi anbefaler at man foretar en behandling av dekket både på våren og høsten. Da er du garantert et vakkert teakdekk.