Generelt om bruken av glassfiberduk

Glassfiberduk i kombinasjon med WEST SYSTEM epoxy gir en svært sterk, stiv og lett konstruksjon. Bruk av glassfiberduker egner seg ypperlig til bygging og reparasjoner av konstruksjoner i både tre og glassfiber/polyester.

WEST SYSTEM Norge AS leverer en rekke forskjellige typer glassfiberduker, alt etter hvilket behov de er beregnet for. 

Glassfiberduk/epoxy blir ofte brukt på steder som blir utsatt for stor slitasje, som for eksempel på hyttetak, på skrog, på innsiden av kjølkasser, på senkekjøler, på ror, dørker og vanntanker etc. Dette gjøres både for å oppnå økt slitestyrke og strukturell styrke.

Når man skal reparere skader under vannlinjen, eks etter grunnstøtting etc, anbefales det å benytte glassfiberduk og epoxy. Da bør man velge en sterk, kraftig og smidig duk som armerer, bygger og forsterker skadestedet. Eksempel på en duk som ofte benyttes til slike reparasjoner er art.nr. 746- Biaxial glassfiberduk som veier 450 gram per m². Denne duken ”bærer last” i flere retninger og er meget sterk.

En lett glassfiberduk (eks art.nr. 740 og 742) blir gjennomsiktig når den blir utvætet med WEST SYSTEM epoxy. Slike duker kan derfor også benyttes når man ønsker en klar og blanklakkert trefinish. Disse dukene benyttes derfor alltid når man for eksempel bygger kano, kajakk eller små joller.


 

Glassfiberbånd

Glassfiberduk fåes også i remser med forskjellig bredde.
Disse egner seg ypperlig til reparasjon av små skader eller for eksempel sammenføyninger av dekk/skrog, i hjørner til innredning, spanter etc

Glassfiberbånd brukes også til reparasjon av plastbåter der det har oppstått sprekker og sår i overflaten. Svært godt egnet for sammenliming av kajakker og andre typer båter (lim&sy-metoden).

WEST SYSTEM Norge AS leverer glassfiberbånd i følgende bredder: 25 mm, 50 mm , 75 mm, 100 mm og 150 mm.

NB! Glassfiberduk som benyttes sammen med epoxy, må ikke forveksles med glassfibermatte som brukes sammen med polyester.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2021 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis