Produktbilde

Free Wheeling - Hånddrevet Påhengsmotor

Free Wheeling – En hånddreven påhengsmotor

1.749,-

inkl. mva På lager: 20+ Varenummer: DP-3:1/FW

Free Wheeling – En hånddreven påhengsmotor

 

Dette er rett og slett en supergenial oppfinnelse!

”Free Wheeling” er en lett, funksjonell og stillegående håndreven mekanisk påhengsmotor.  Når man roterer sveiven rundt, så går propellen rundt med en utveksling på 3:1. Dette betyr at for hver gang du sveiver håndtaket rundt en gang, så går propellen rundt 3 ganger. Dette betyr i praksis at båten raskt setter fart uten at du trenger å bruke mye krefter og innsats. Man styrer og svinger båten ved å skyve motoren til den ene eller andre siden på samme måten som en annen påhengsmotor.

 

Solid, enkel og funksjonell

”Free Wheeling” fungerer veldig godt på alle mindre båter som for eksempel aluminiumsbåter, glassfiberbåter, gummibåter, kanoer etc. Den er robust, funksjonell og solid. Dessuten er den veldig enkel i bruk. Dette er rett og slett et kjempepraktisk og veldig smart framkomstmiddel. ”Free Wheeling” er svært enkel å montere på båten og skrus fast på akterspeilet ved hjelp av en tvingeskrue. Dette gjøres på noen få sekunder.

 

 

Kjennetegn ved ”Free Wheeling”:

 • Kan benyttes i alle vann der man har lov til å bruke båt
 • Er ikke underlagt gjeldene motorrestriksjoner
 • Veldig enkel og praktisk å bruke
 • Stillegående
 • Passer til små båter, kanoer etc.
 • Lav vekt – enkel å bære og frakte
 • Gratis å bruke
 • Ingen vedlikeholdsutgifter
 • Miljøvennlig
 • Barnevennlig, barna elsker den!
 • Et fint alternativ til å ro
 • Ofte å foretrekke framfor elektrisk og bensindrevet motor
 • Kan benyttes samtidig som man fisker
 • Svært enkel og rask å montere på båten

 

Free Wheeling” passer ypperlig å bruke på gummibåten.

 

Test av Free Wheeling

Les hele testen og se bilder her.

Vi har skaffet oss en hånddrevet motor ved navn «Free Wheeling». Ikke fordi vi er lei av å padle, men vi syntes at dette hørtes så gøy ut at vi bare måtte prøve. Og det funket. Det dreier seg rett og slett om at man monterer den på en båt eller kano og sveiver seg frem. Og det går fort fremover med en utveksling på 3:1!!
Vi hadde det litt travelt under monteringen før vi skulle på tur, og fikk ikke tid til å lage en festeanordning som holdt propellen langt nok ned, men det fungerte veldig bra likevel. En Ally kano har høy oppdrift, men når kanoen var lastet og den tyngste av oss satt bak var hele propellen under vann.

Festet vi laget som Free Wheeling ble montert i skulle hatt en bøy ned slik at propellen kom lengre ned i vannet. Men det rakk vi ikke før vi stakk på helgetur.

 

Lav vekt og enkel å frakte

Vekten på denne hånddrevne propellen er bare ca. 2,5 kg. Motoren kan med andre ord veldig enkelt bæres med i en ryggsekk til et fiskevann langt inn på fjellet eller i skogen.

 

 

Er lov å bruke i alle vann

‘’Free Wheeling’’ kan brukes i alle fiskevann der det er lov å benytte båt. Dette betyr at den ikke kommer inn under noen gjeldene motorrestriksjoner slik det er i mange vann.
 

Et godt alternativ til å ro

Når man fisker og/eller er ute på vannet og koser seg i en liten båt kan det være fint å slippe å ta med seg årer. Årene tar mye plass om bord, og det er ikke alltid like praktisk å ro når man skal fiske. Hvis man er alene i båten kan man operere både fiskestangen og den hånddrevne propellen samtidig.  ‘’Free Wheeling’’ er helt stillegående i bruk, og det oppnås med letthet en fin dorgefart på 3-4 knop når man sveiver hendelen rundt i passe fart. Uansett, det er alltid viktig at man selv foretar en nøye vurdering på om det er tryggest å ta med seg årer eller ikke.

 

”Free Wheeling” passer fint å bruke til mange kanoer. Her er motoren montert på en Sportspal-kano. Når vi selger en Sportspal-kano, følger det med en motorbrakett som passer til både denne hånddrevne motoren samt bensin- og elektriske motorer.

 

Miljøvennlig og stillegående

Med ”Free Wheeling” kan du være sikker på at du ikke forurenser miljøet. Den er helt stillegående og veldig enkel å bruke. Motoren egner seg også veldig fint for barn. Barna synes alltid det er gøy å oppleve at båten går fortere jo fortere man snurrer sveiven rundt.

Mange av våre kunder kombinerer en ”Free Wheeling” sammen med robåtene sine. Når man har rodd en stund, er det nemmelig godt med litt avveksling.

 

Et fint alternativ til både elektrisk og bensindrevet påhengsmotor

Når man bruker en elektrisk motor er man avhengig av et batteri. Dette er tungt og ikke alltid like praktisk å håndtere, bære og frakte hvis man skal bruke båten utenfor allfarvei. Med en elektrisk motor er man dessuten alltid avhengig av å tenke på og planlegge at batteriet skal være oppladet. Alt dette slipper man å bekymre seg for når man bruker ”Free Wheeling”.

”Free Wheeling” har også mange fordeler sammenlignet med bensinmotorer. Med denne motoren trenger man ikke å tenke på å fylle bensin, startproblematikk og ulike tekniske innretninger. Den er alltid like stillegående og den verken soter eller lukter. Du trenger aldri å bekymre deg for olje- eller bensinsøl.

Mange bruker denne hånddrevne propellen som en reservemotor i tilfelle bensinmotoren stopper og ikke fungerer slik den skal.

 

Her ser du ”Free Wheeling” montert på en liten og lett aluminiumsbåt. Dette er en fin kombinasjon da en slik båt ikke trenger noen stor motorytelse før den faktisk oppnår ganske høy fart.

 

”Free Wheeling” er gratis å bruke

Når man først har kjøpt ”Free Wheeling” har du ingen flere kostnader knyttet til den. Denne håndrevne påhengsmotoren er gratis i bruk og du har ingen vedlikeholdskostnader.

 

Gunstig å bruke når man både jakter og fisker

Fordi denne manuelle motoren er så enkel å bruke og er så stillegående og praktisk, er det mange fiskere og jegere som har lagt sin elsk på den. Ved hjelp av denne hånddrevne propellen kan man snike seg inn på byttet uten å bli oppdaget.

 

Dette er rett og slett et kjempepraktisk og veldig smart framkomstmiddel. ”Free Wheeling” er svært enkel å montere på båten og skrus fast på akterspeilet ved hjelp av en tvingeskrue. Dette gjøres på noen få sekunder.

 

”Free Wheeling” fungerer veldig godt på alle mindre båter som for eksempel aluminiumsbåter, glassfiberbåter, gummibåter, kanoer etc.

 

”Free Wheeling” er svært enkel å montere på båten og skrus fast på akterspeilet ved hjelp av en tvingeskrue. Dette gjøres på noen få sekunder.

 

Her ser du sveiven som driver propellen rundt. Når man roterer sveiven rundt, så går propellen rundt med en utveksling på 3:1. Dette betyr at for hver gang du sveiver håndtaket rundt en gang, så går propellen rundt 3 ganger. Dette betyr i praksis at båten raskt setter fart uten at du trenger å bruke mye krefter og innsats.

 

PiranhaMax 4 - Humminbird

Piranhamax 4 ekkoloddet leveres med 4.3" farge skjerm og DualBeam hekkgiver m/temperaturføler.
1.699,-
PiranhaMax 4 - Humminbird

Isoporsete for Sportspal kano

Isoporsete med høy rygg for plassering i kanoer
690,-
Isoporsete for Sportspal kano

Høyt sete for Sportspal kanoer m/flere

Høy og behagelig ryggstøtte som er spesiallaget for å feste på flettede seter i Sportspal kanoer. Passer også til andre kanoer.
690,-
Høyt sete for Sportspal kanoer m/flere

Sportspal kanoåre m/åregaffel

Sportspal kanoårer er laminert i tre. De er behagelig å padle med og passer både til nybegynnere og de som er mer øvet. Dette er en meget solid padleåre.
695,-
Sportspal kanoåre m/åregaffel

Sportspal kanoåre m/åregaffel

Sportspal kanoårer er laminert i tre. De er behagelig å padle med og passer både til nybegynnere og de som er mer øvet. Dette er en meget solid padleåre.
695,-
Sportspal kanoåre m/åregaffel

Lalizas Sigma oppblåsbar automatvest

Lalizas Sigma automatvest har et lett og enkelt design som gjør den komfortabel å ha på seg. Dette er et brukervennlig og kostnadseffektivt alternativ til de dyrere vestene på markedet.
549,-
Lalizas Sigma oppblåsbar automatvest

Høyt DeLuxe sete til kano og kajakk

Høy og behagelig ryggstøtte som benyttes i kajakker og kanoer. Passer spesielt godt til fiskekajakken "Fisker 12".
399,-
Høyt DeLuxe sete til kano og kajakk
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2019 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis