Produktbilde

PolySystem (Norslipp) Slippmiddel – 250 ml

POLYSYSTEM (Norslipp) SLIPPMIDDEL - for bruk ved støping i form PolySystem (Norslipp) slippmiddel benyttes ved støping av plastdetaljer i form.

169,-

inkl. mva Ikke på lager Varenummer: PSSLIPP

POLYSYSTEM  (Norslipp) SLIPPMIDDEL - for bruk ved støping i form

PolySystem (Norslipp) slippmiddel benyttes ved støping av plastdetaljer i form.

Etter at man har påført formvoks i formen og før man legger på gelcoat påfører man et tynt lag (bruk svamp) med slippmiddel på formen. Sjiktet med slippmiddel skal være så tynt at det tørker umiddelbart etter påføringen, men så tykt at det dekker hele overflaten.
Så snart slippmiddelet er helt tørt, kan man begynne å påføre gelcoaten. Se informasjon under ”glassfibermatter”.

PolySystem (Norslipp) slippmiddel er vannløselig, og formen vaskes med kaldt vann og ny slippmiddel påføres før hvert avstøp.

Sammen med voksen gjør slippmiddelet det mulig å frigjøre det støpte laminatet fra formen.

 

 En kort beskrivelse for hvordan du støper med polyester og glassfibermatte (alternativt epoxy og glassfiberduk):
 

 1. Klargjør underlaget der man skal støpe.
 2. Overflaten kan vannslipes eller rubbes til den er helt jevn og fin (viktig for å unngå ujevnheter i det ferdige resultatet).
 3. Deretter vokser man formen med Norpol Wax W-70. Hvis formen er helt ny bør den vokses 4-5 ganger. Hvis formen har vært brukt før kan den vaskes med f.eks aceton og vokses helst 2 ganger.
 4. Når man er ferdig med å vokse, anbefales det å påføre PolySystem slippmiddel. Slippmiddelet påføres med en svamp.
 5. Påfør x-antall strøk med gelcoat (i ønsket farge) på underlaget. Bruk pensel eller rulle. Jo mer ujevnt underlaget er, jo flere lag med gelcoat bør man påføre. Gelcoat brukes for å få en fin finish på sluttproduktet. Gelcoaten er et 2 komponent produkt, og herder ferdig i løpet av ca 1 døgn i romtemperatur. Gelcoaten bør smøres relativt tykt på. Hvis ikke kan polyesteren løse den opp og man kan få gjennomslag på overflaten av sluttproduktet.
 6. Gelcoaten smøres på og fordeles i formen for å få en overflate som kan lakkes, pusses, sparkles, poleres eller forbli ubehandlet.
 7. Når gelcoaten er herdet er det klart for å støpe med glassfibermatte og polyester.
 8. Når gelcoaten har herdet lenge nok, påfører man et lag med polyester.
 9. Husk, bland alltid herder (se bruksanvisning) i polyesteren før bruk, ca 1,5-2 %
 10. Klipp til og tilpass glassfibermatten.
 11. Legg deretter på et lag med glassfibermatte oppå polyesteren.
 12. Påfør så polyester oppå glassfibermatten og fordel polyesteren utover matten med en pensel eller sparkel. Påfør så mye polyester at glassfibermatten blir helt gjennomtrukket av polyester (men ikke bruk for mye polyester slik at matten begynner å svømme på overflaten)
 13. La det gå ca 15-20 minutter og rull så med en aluminiumsrulle oppå glassfiberduken for å fordrive all luften. Dette arbeidet er viktig! Hvis ikke du gjør dette skikkelig kan sluttresultatet bli dårlig.
 14. La støpen herde.
 15. Du kan nå legge flere lag med matte og følge samme prosedyre, alt etter hvor tykt laminat (støp) du vil ha. Hvis du skal gjøre dette er det viktig at du mattsliper underlaget og fjerner støvet før du legger et nytt lag med matte og polyester.
 16. Husk, du skal jobbe i romtemperatur.
 17. La støpen herde.
 18. Når støpen har herdet, løsner man det ferdige laminatet ut og vekk fra formen. Du kan her benytte en kniv eller lignende for å løsne laminatet, men vær forsiktig slik at du ikke ødelegger formen hvis du skal bruke den flere ganger.
 19. Laminatet vil løsne godt eller dårlig fra formen, alt etter som hvor god jobb du har gjort med å vokse og bruke slippmiddel. For å hindre at polyesteren fester seg til ytterkanten av formen der man kanskje ikke har vokset, anbefales det å legge en blå maskeringstape.
 20. Skjær og puss kantene på laminatet pent med sandpapir, vinkelsliper, stikksag eller lignende.

 

Til å rengjøre verktøy kan du benytte aceton. Husk å bruke hansker og annet verneutstyr når du arbeider med polyester eller epoxy.

NORPOL Wax W-70

NORPOL Voks W-70 er en 1-komponent god silikonfri voks som brukes både når man skal støpe med polyester og epoxy (m/eventuelt glassfiberduk) i former og når man skal vokse/polere båtskrog og biler.
Boksen inneholder 425 gram og holder til ca 40-50m2.
349,-
NORPOL Wax W-70

Blandebeger klar plast med mål, 0,8 l

Blandebeger i klar plast til lakk, maling, epoxy, polyester, beis etc. Laget i klar og sterk hardplast. Begeret er påført praktiske ml-mål som gjør at man kan foreta riktige doseringer og korrekte blandinger. Benyttes til å blande West System epoxy.
25,-
Blandebeger klar plast med mål, 0,8 l

Plastikksparkel, 2 stk

Sparkel i hardplast. Brukes til å sparkle epoxy og polyester-blandinger. Når massen har herdet på sparkelen kan denne brekkes løs, og sparkelen kan deretter benyttes på ny. Leveres i pakke med 2 stk.
95,-
Plastikksparkel, 2 stk

Plastikksparkel, 2 stk

Sparkel i hardplast. Brukes til å sparkle epoxy og polyester-blandinger. Når massen har herdet på sparkelen kan denne brekkes løs, og sparkelen kan deretter benyttes på ny. Leveres i pakke med 2 stk.
95,-
Plastikksparkel, 2 stk

Aceton, 1L

Løsningsmiddel for rengjøring i forbindelse med polyester og gelcoatarbeid. Kan også brukes til rengjøring av verktøy.
110,-
Aceton, 1L

Juniorpakke 600 g, herder 205 standard

Inneholder 0,5 kg base + 0,1 kg/205-herder (standard herder).
395,-
Juniorpakke 600 g, herder 205 standard
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2018 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis