Produktbilde

Fluefiske - fra A til X

Fluefiske fra A til X er boka Pål Krogvold selv ønsket hadde eksistert da han ble hektet på fluefiske. Da savnet han en bok som ga en innføring i fluefiskets mange "mysterier" og som la det riktige grunnlaget for livslang fiskeglede.

495,-

inkl. mva Ikke på lager Varenummer: fluebok

Forfatter: Pål Krogvold

 

Fluefiske fra A-X er en praktbok!
Den er omfattende og innholdsrik, og anbefales for alle som fisker med flue!
Dette er en flott bok som passer for de som er helt nybegynnere og for alle som har fisket mye med flue. Dette er en fantastisk fin gave å gi bort. Vi anbefaler denne boken på det varmeste!

 

     

 

Fluefiske fra A til X er boka Pål Krogvold selv ønsket hadde eksistert da han ble hektet på fluefiske. Da savnet han en bok som ga en innføring i fluefiskets mange "mysterier" og som la det riktige grunnlaget for livslang fiskeglede. Her er en ny og langt mer omfattende utgave av boka. Innholdsmessig fremstår den som nærmest helt ny, med en mer omfattende strategidel der det er hentet inn og bearbeidet tekster fra Krogvolds publiserte artikler og bøkene Ørretfiske og Streamer, et nyskrevet kapittel om lakse- og sjøørretfiske av Dag Bjørnar Berg og Are Stensås i tillegg til nye fotografier og tegninger. Boka tar blant annet for seg disse temaene: * utstyr * fisken * kasteteknikker * fiskestrategier * ørret-, lakse- og sjøørretfiske * fisketerreng * fiskereiser * fluebinding * imitasjoner * insektene som imiteres

Ni år er gått siden første utgivelsen av Fluefiske fra A til X. Siden da har Pål Krogvold fisket ennå mer, på nye steder, etter nye fiskeslag og med teknikker som er fremmede for de fleste av oss. Han har oppdaget gleden av å være nybegynner igjen, slik han opplevde å få sin første ørret på en imitasjonsflue under en klekking. Han har dessuten lagt ytterligere erfaring til sin enorme kunnskap om edelfiskenes utfordringer ved å fiske mer i stille vann, i Nordkalottens ørretrike elvesystemer og i den svenske skjærgården. Akkurat som fluefiske alltid er i utvikling er Pål Krogvolds nysgjerrighet ustoppelig. Det har skjedd mye på ni år i Krogvolds fluefiskeliv, så mye at Fluefiske fra A til X er blitt en ny bok.

Bildegalleri    Bildegalleri

 

 

Foregangsmann i moderne fluefiske

For de som ikke kjenner førsteutgaven kan det være på sin plass å nevne at Fluefiske fra A til X har vært en bibel for norske fluefiskere siden den kom. Pål Krogvold har vært skandinavisk foregangsmann for det moderne imitasjonsfiske, slik det utviklet seg i USA fra 1970-tallet. Han har siden den gang tilpasset alle nyvinningene til våre forhold, i vesentlig grad bidratt med sine egne nyvinninger og utvidet fluefiske til å omfatte arter det for få år siden var utenkelig å friste med en flue, både i hjemlige farvann og i fjerne destinasjoner. Han har gjort det mulig for alle å tilegne seg teknikker og ferdigheter som uten tvil har resultert i både større fangster og bedre fiskeopplevelser.

 


Alt i en bok

Artskunnskap, kasteteknikk, fiskemetoder, strategivalg, utstyr, insektlære, fluetyper og fluebinding og turtips - alt samlet i nyutgivelsen av Fluefiske fra A til X.

Er det egentlig mulig å samle alt om fluefiske i én bok?
Av de forfattere som har prøvd er det ingen som lykkes bedre enn Pål Krogvold, av den enkle grunn at det er svært få som er så praktiske. Løsningen er å skrelle vekk teoretiske uvesentligheter til fordel for kunnskap skapt av utfordringer under praktisk fiske. Da fylles noen hundre sider med harde fakta av en slik art at du nødig vil gå glipp av en eneste setning. Og du vil ut og prøve. Kaste flua inn i bakevja på en måte du aldri hadde tenkt på før. Binde klekkeren som lurer ørreten under kilne klekkinger av små myrdøgnfluer og klaske poppere mot solgjedda i grunne viker når våren kommer. Du blir nysgjerrig på hva som venter bak neste elvesving eller på andre siden av dammen under fjerne himmelstrøk.

Fra Pål Krogvolds penn oser det fiskesug, naturopplevelser og adrenalinkick, også når det skrives poengterte faktabeskrivelser.
 

Bildegalleri

 


For amatør og ekspert

Pål Krogvold har skrevet Fluefiske fra A til X ut fra målsettingen om å lage den boka han selv gjerne skulle hatt da han begynte med fluefiske for over førti år siden. Men det må sies at selv om nybegynneren med denne boka aldri har hatt et bedre boklig hjelpemiddel, vil Fluefiske fra A til X, i kraft av erfaringsgrunnlag, detaljrikdom og omfang bli en stadig kilde til inspirasjon, utvikling og lærdom for selv de mest erfarne fluefiskere. Det eneste Krogvold har holdt seg unna er laksefiske. Ikke fordi det ikke frister, men faren for å bli hekta er simpelthen for stor for en som fra før må gjøre sylskarpe prioriteringer mellom ørret, tarpon, røye, snook, gjedde og permit og Finnmarksvidda, New Zealand, Rena, Florida, Romeriksåsen og Kola. Men laks- og sjøørretfiske er grundig dekket i boka av de meget erfarne laksefiskerne Bjørnar Berg og Are Stensås. Med det og et rikt innslag av illustrasjoner og bilder er Fluefiske fra A til X blitt den fullendte boka om fluefiske.
 

Bildegalleri

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2019 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis