Produktbilde

Outcast Fish Cat Streamer XL-IR - Orange

Hvem har ikke opplevd at de har blitt forhindret fra å hive flua dit de vil på grunn av tett vegetasjon eller vanskelige forhold langs land? Løsningen på problemet er en pontong eller bellybåt.

7.490,-

inkl. mva Ikke på lager Varenummer: 200-000269

Pontongbåt m/stålramme

 

Hvem har ikke opplevd at de har blitt forhindret fra å hive flua dit de vil på grunn av tett vegetasjon eller vanskelige forhold langs land? Løsningen på problemet er en pontong eller bellybåt.

Pontongbåter er en genial oppfinnelse for alle som vil fiske med flue eller sluk, både i salt- og ferskvann. Ved hjelp av denne fine farkosten kommer du deg ut akkurat til den plassen som du ønsker, nemmelig dit hvor fisken er!Ved hjelp av Fish Cat Streamer kan du enkelt manøvrere og bevege deg akkurat dit du vil og være trygg på at du kan hive flua uten å være redd for å komme i konflikt med omgivelsene rundt. Båten er funksjonell, stødig som et fjell og kjempegod å fiske fra.

 

TEKNISKE DATA

 • Størrelse i oppblåst tilstand:  1,37 x 2,44 m (8 fot)
 • Pongtongdiameter.                  40,6 cm
 • Vekt:                                            25,4 kg
 • Lastekapasitet:                          136 kg
 • Pontong-materialer:                Vinyl og PVC
 • Ramme/6-delt:                          Lakkert stål
 • Årelengde:                                 1,83 m/2-delt
 • Sete:                                           Formstøpt plast
 • Fotstøtte:                                   Ja
 • Oppbevaringslommer:            Ja
 • Klargjort for motor:                 Ja
 • Farge:                                         Orange

 

Fish Cat Streamer XL-IR er en påkostet og trygg pongtongbåt med god komfort.Denne pongtongbåten passer godt til fiske i alle typer vann, til elver og til bruk langs hele kysten. (hvis den skal brukes i saltvann, anbefaler vi at den skylles godt i ferskvann etter bruk). Båten leveres med sete støpt i plast, sammenleggbare årer, 2 store lommer til utstyr, årefester, 6-delt stålramme med integrert ankersystem og feste for elektrisk eller bensindrevet motor. Fotstøtte er standard på denne modellen. Det er stor lastekapasitet og oppbevaringsplass bak seteryggen.

 

 

FISH CAT STREAMER – EN SPESIALDESIGNET FISKEBÅT

Fish Cat Streamer XL-IR er spesialdesignet for fiske generelt, og fluefiske spesielt.Båten består av to pongtonger som er oppblåsbare. Over og på tvers av pongtongene er det montert en plattform med sete og flere oppbevaringsmuligheter. Pongtongene har en "v-form" som minsker motstanden og gjør at den er lett å manøvrere. Båten er utstyrt med årer, og et solid rammeverk gjør at man kan bruke mye krefter når man ror.

Fish Cat Streamer kan med enkelhet ros, manøvreres med svømmeføtter eller man kan feste en elektrisk eller bensindrevet motor på. Hvis man velger å bruke båten med motor, vil man kunne bevege seg raskt mellom fiskeplassene. Båten har en lastekapasitet på 136 kg.Det er gode oppbevaringslommer montert på begge pongtongene og man har god plass til bag, sekk eller oppbevaringskasse bak setet.

I tillegg til sportsfiskere har også mange naturfotografer lært seg å sette pris på denne pongtongbåten.

 

ROBUST OG SOLID

 

Fish Cat Streamer har en meget robust konstruksjon, noe som betyr lang levetid og mange fine timer på vannet. Med en lengde på kun 244 cm betyr det at den er enkel å manøvrere (selv med en svømmefot) og også er et glimrende valg for de som ikke har prøvd pongtongbåter før. Med denne båten tar du deg fort fram til der fisken står.

 

Setet på båten er plassert relativt høyt uten at dette går utover båtens stabilitet. Det betyr at man har god kasteradius og fin utsikt utover vannet. Den lave vekten på båten gjør den enkel å frakte med seg til fiskeplassene.

 

ØKT REKKEVIDDE – GARANTERT BEDRE FANGST

Først og fremst er det ønske om økt rekkevidde og bedre tilgang til fiskeplassene som gjør at man kjøper en pongtongbåt. Dette er grunnen til at båtene er spesielt populære blant fluefiskere. En dyktig fluekaster kan kaste rundt 30 meter ved normalt gode forhold. En slukfisker kan kaste dobbelt så langt. Ofte er det vegetasjon og andre geografiske forhold som forhindrer fluefiskeren i å få til gode kast fra land. Husk at for å få til et kast på 30 meter trenger du minst 15 meter klaring bakover. Dette er ikke alltid så enkelt å få til når man fisker fra land.Ved kysten blir båtene først og fremst brukt til sjøørrett og havabborfiske. Dette er fisker som stadig er i bevegelse i sin jakt på byttedyr. Pongtongbåten gjør fiskeren langt mer mobil og fleksibel, og gir han muligheten til å prøve fler "hotspots" i løpet av en dag. Dette resulterer som regel alltid i flere fisk på kroken!Ved fiske i elv og vann har man også ofte problemer med tett vegetasjon. Derfor anbefales pongtongbåt og bellybåt (flytering/float tube) her. Da kan man legge kastene inn mot bredden og inn under overhengende trær osv.

 

ENKEL Å MANØVRERE

Når man sitter i båten har man direkte kontakt med vannet med bena. Ved hjelp av svømmeføtter på bena kan man enkelt manøvrere pontongbåten samtidig som man bruker fiskestangen.  Når man fisker fra ordinære båter må man stadig vekk legge fra seg stanga for å ro og korrigere posisjonen p.g.a. strøm og vind. Dette slipper du i en pontongbåt.Ved hjelp av årer og/eller svømmeføttene (finnene) fra Outcast svinger og manøvrerer man båten ”på en 5-øring”. Båten forflytter seg raskt og presist, akkurat dit du vil med bare noen få spark med føttene. Båten ”snurrer” rundt og beveger seg i den retningen du ønsker når du beveger bena. Mens føttene dine manøvrerer båten kan du ha full konsentrasjon på å kaste flue og drive aktivt fiske.

Når det er kaldt i vannet kan man benytte vadebukser eller vadestøvler. Når det er varmere kan man sitte i shorts. Hvis man ikke ønsker å sitte med bena i vannet kan man plassere dem på fotstøtten. Fotstøtten er også fin å bruke når man ror eller kjører motor.

Som regel ønsker man et bevegelig fiske der man lar seg flyte med strømmen eller beveger båten i den retning man ønsker ved hjelp av årer eller finnene. Noen ganger kan det også være aktuelt å bruke et anker for å feste seg på et bestemt sted i en gitt posisjon.

 

MOTORFESTE

Fish Cat Streamer er utstyrt med motorfeste, noe som gjør det enkelt å feste en liten motor bak på båten. Dette gjør forflytning til nye fiskeplasser lett som en lek. Ved fiske etter havabbor kan man ofte på lang avstand se at fisken jager i overflaten etter mindre fisk eller at Lomvi stuper etter sild og brisling. Da er det fantastisk å være ute på vannet med pontongbåt, og aller helst rigget med motor. Raskt og effektivt kan du forflytte deg dit fisken står, og til enhver tid være klar med fiskestangen.

 

Å LANDE FISKEN I EN PONTONGBÅT

Det er sjelden problemer knyttet opp til landing av fisk i en pontongbåt. Hvis ikke fisken er for stor og/eller man skal beholde fisken, kan du lande fisken ved å føre den inn mellom pongtongene og bena dine. Deretter griper du fisken i et fast grep og løfter den om bord.  Hvis du får en stor fisk med mye krefter er det viktig at den får brukt opp det meste av energien sin før du fører den inn mellom pongtongene. Når fisken er ganske stor eller den skal slippes ut igjen, er det ofte best å føre den inntil pongtongen på utsiden og gripe den der eller eventuelt håve den.

 

LETT Å MONTERE – ENKEL Å FRAKTE

Når du kjøper en pongtongbåt må du montere og sette den i sammen. Dette går heldigvis fort, særlig når du har gjort det et par ganger. Pongtongene er festet til ramma med stropper, og ramma er montert sammen med clips som er lette å montere/demontere.Noen er nødt til å demontere båten når den skal fraktes og oppbevares, men de fleste nøyer seg med å tømme den for luft. Da minsker volumet betraktelig og den blir enkel å frakte med seg. Hvis man har en større bil eller en tilhenger er det ikke noe problem å frakte båten fullt oppmontert med luft i. Man kan også enkelt feste pongtongbåten på et biltak med takstativ.En pongtongbåt er ikke tung, og den kan enkelt bæres. Hvis man skal frakte den over lengre avstander uten bil kan man benytte en tralle som er beregnet for kanoer.

 

EKSTRAUTSTYR

Man kan få kjøpt ulikt utstyr til pongtongbåten (se egen liste), og du kan rigge den med ekstrautstyr etter ønske og behov. Det mest vanlige ekstrautstyret er flytevest, svømmeføtter (finner), luftpumpe, stangholdere, ekkoloddholder m/ekkolodd, snørekurv, åreholder, dregg m/line, koppholder, oppbevaringsbokser, vanntett bag, motor, vadebukse, vadestøvler etc. Husk, på fluestenger sitter snella langt nede, og det er derfor egne stangholdere for denne type stenger.

 

 

HVA KJENNETEGNER EN GOD PONTONGBÅT?

En god pongtongbåt skal kjennes stabil og trygg når man bruker den. Dette er båt som du skal benytte i all slags vær og til alle årstider. Det er derfor viktig at man føler seg trygg og bekvem ombord, og at båten på alle måter holder god kvalitet.En god pongtongbåt er produsert ved hjelp av kvalitetsmaterialer. Dette gjelder den innerste ”luftpølsen/tuben” i pongtongen og ikke minst trekket som denne er trukket med. Det robuste yttertrekket gjør at man kan trekke båten opp på stein, fjell og sand uten å være redd for den. Videre skal alle detaljer som rammeverket, glidelåser, stropper, låseringer, årer, åregafler, seter, oppbevaringsplass etc. fungere optimalt, være solid og vare lenge.

Hos Outcast blir alle båtene nøye kvalitetssjekket før de forlater fabrikken. Båtene blir alltid fylt med luft og testet slik at man får sjekket at ventiler, sveiser og sømmer holder på luften slik de skal. Alle materialer og komponenter som brukes i båtene er omhyggelig testet og kvalitetssikret før de benyttes i produksjonen. Alt dette til sammen gjør at båtene fra Outcast er i en klasse for seg selv.

Båtene fra Outcast er designet og konstruert av mennesker som har drevet med aktivt fiske i mange, mange år. De vet nøyaktig hvordan en god fiskebåt skal fungere og de har brukt all sin erfaring for at båtene alltid skal fungere optimalt.Det er svært viktig for oss at alle båtene som vi leverer alltid lever opp til den gode standarden de er ment å holde. Ved siden av funksjonalitet og brukervennlighet er det nettopp den gode kvaliteten på produktene som gjør at båtene fra Outcast er verdens mest solgte båter i sin klasse. Vi vet at fornøyde kunder er den beste markedsføringen for båtene våre. Slik fungerer det i dag og slik skal det også fungere i framtiden.

 

PONTONG- OG BELLYBÅTER HAR REVOLUSJONERT FLUEFISKESPORTEN

Pongtongbåten er relativt ny her i landet og ble først tatt i bruk i USA på 80 tallet.Disse båtene har raskt blitt veldig populære og har på mange måter ”revolusjonert” fluefiskesporten.Alle synes det selvfølgelig er veldig kjipt å stå på land med fiskestangen i hånden mens kompisen cruiser rundt på vannet med en pongtongbåt og trekker inn den ene fisken etter den andre.

Å gli fram, stille og rolig, i pongtongbåt er en ubeskrivelig og veldig god følelse. Flere og flere oppdager denne fantastiske måten å fiske på. Alle som har prøvd en pongtongbåt til flue- eller slukfiske blir ”frelst”.Ved hjelp av en pongtongbåt åpner det seg helt nye muligheter som du før bare kunne drømme om. Å fiske fra en pongtong- eller bellybåt er noe av det morsomste og mest spennende man kan gjøre. Bare tenk deg tanken på å ligge med båten utenfor sivet og hive flua eller wobbleren rett inn og foran snuten på de store og sultne gjeddene! Den følelsen er helt ubeskrivelig!

Når man har sett en slik båt i bruk, ønsker man ofte også å prøve en selv. De fleste skiller da etterpå mellom ”før jeg fikk pongtongbåten og etter at jeg fikk pongtongbåten”.

En pongtongbåt fra Outcast åpner opp en helt ”ny verden” med masse nye muligheter!

 

 

Uttalelser om Outcast Fish Cat Streamer XL-IR:

 

1)

"I recommend this boat to anyone who wants a good stable quality boat"

 

2)

"I had a chance to finally try out the Streamer XL today. I am very happy w/ this pontoon boat. Previously, I had an Outcast Fat Cat float tube. I didn't like being low in the water & getting leg cramps using a float tube. The Streamer XL is like the best of both worlds of a float tube & a kayak. Minus the speed of a kayak.The Streamer XL is not as heavy as some other pontoon models, actually one of the lightest at 56 lbs. I really liked the Fish Cat 9, but hate the heavier weight. I can load it up on the roof rack on my Jeep Grand Cherokee, but it is a workout. But on the water, It's easy to get around using fins, but the oars I have to get used to using. For my first time out, I could not keep a straight line while rowing & had to revert to using my fins to kick my way around. I tried both rowing frontwards & backwards, and rowing back I can cover much more water. But I did not like not knowing where I was headed like on a float tube. I tried rowing frontward but I could not keep the Streamer XL to track correctly, I had to keep adjusting my line.I think once I get the rowing figured out, the Streamer XL will be great. I am going to try my kayak paddle, see if I can get an improvement in tracking.Price is great & probably one of the best personal watercraft w/o a motor to get(even though it has a motor mount, I am thinking of that for next year).The Streamer XL seems to be built tough, I think the 600 PVC bottom should hold up. I did buy a folding padded seat to replace the none padded stock seat.You row to where you want to fish, if that destination is far. Then you use the fins to keep youself in the fishing zone. Great idea!"

 

3)

This boat is just so nice. And with a Motor with 2.3 horse power it just goes very nice on the water.

 

4)

The Fish Cat did everything it was advertised to do. It is sturdy, maneuvers well, and is very comfortable. The last point is important for me because I consider myself a lazy fisherman--if I have to work too hard, then it's not fun and I don't go fishing or cut short the outing. Also in the area of comfort, the molded plastic back allows me to sit up straight and avoid the nagging back problems that I used to get sitting in a canoe. The bottom line is that I am very happy with the Fish Cat and feel that I it was well worth what I paid for it.

 

5)

I have spent considerable time looking for a good, versatile and comfortable pontoon or float tube for use while fishing. I previously checked out the Fish Cat Streamer XL, but was not satisfied that it would not meet my needs. Then I tried the Fish Cat Streamer XL-IR, and found it to be a great improvement over the basic Streamer XL.I am kinda hard to please, but this model may be just right for you!

 

 

 

 

Noen av bildene som vises i denne presentasjonen er ikke Outcast Fish Cat Streamer XL-IR, men derimot tilsvarende pongtongbåter.

 

 

Dimensjoner
Størrelse i oppblåst tilstand 1,52 x 2,74 m (9 fot)
Pongtongdiameter 25,4 cm (x 2 på hver side = 50,4 cm)
Vekt 34 kg
Pontong-materialer Vinyl og PVC
Ramme Aluminium
Årelengde 2,13 m/4-delt
Fotstøtte Ja
Oppbevaringslommer Ja
Klargjort for motor Ja
Generelt
Lastekapasitet 181,4 kg
Farge Orange
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2019 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis