Produktbilde

Gummibåtlim m/herder,Plastigum 77

To-komponent spesiallim som er utviklet for montering av snap-daviter på gummibåt. Leveres komplett med herder.

269,-

inkl. mva På lager: 20+ Varenummer: 1038403

Dette er et 2-komponent spesiallim som er utviklet spesielt for reparasjon av gummibåter samt montering av snap-daviter og annet utstyr på gummibåter/rib. Leveres komplett med herder.
Dette limet skal kun benyttes i kombinasjon med PVC.

 

 

Reparasjon og liming av gummibåt

Det skal ganske mye til før det går hull på en pongtong og vanligvis trenger man aldri å lappe en båt i hele dens levetid. Men, erfaringen viser at av og til må man fram med lappesakene. Det er heldigvis ganske enkelt å tette og lappe et hull på en gummibåt eller en rib, men det er viktig å bruke riktige produkter og følge bruksanvisningen.

Vi anbefaler i de aller fleste tilfeller å benytte 2-komponent lim når man foretar reparasjoner og tettearbeider på en gummibåt. Dette bør også brukes når man fester på D-ringer, snap-daviter og annet utstyr på båten. Hvis man har bitte små huller i pongtongene som må repareres fra innsiden, skal man bruke flytende latex.

 

 

HVORDAN LIME/reparere gummibåter i PVC (KORT BESKRIVELSE):

1.      Rengjør limflatene med aceton.

2.      Mattslipe med sandpapir

3.      Bland limet (base) med herder. En flaske herder skal blandes med en mengde tilsvarende en flaske med lim (base). Dette betyr ikke at du skal blande alt med en gang. Dette er kun et mengde/blandingsforhold.

4.      Røre/blande sammen lim og herder og la limet hvile i ca 5 minutter.

5.      Masker området som skal påføres lim

6.      Påfør limet på limflatene med pensel (kan først klippes hvis ønskelig). Smør tynt på.

7.      La limet tørke i 5-10 minutter

8.      Påføre lim en gang til, på begge limflater

9.      La limet tørke i 5-10 minutter

10.  Kjenn på limet med fingertuppen. Nå skal det kjennes klebrig (ikke klissete).

11.  Sette PVC-duken i posisjon

12.  Legge på press (ikke så mye at alt limer tyter bort fra limflaten). Press ut all luft! Press fra midten og utover mot kanten av lappen.

13.  Bruke en hårføner eller varmluftpistol og varme opp området der man har lagt PVC-duken

14.  La herde under press i 24 timer

15.  Vent minst 48 timer før du blåser opp båten (eller belaster det du har limt fast).

 

 

HVORDAN LIME/reparere gummibåter i PVC (UTFYLLENDE BESKRIVELSE):

Rengjør område og lappen som skal limes med aceton. Mattslip begge limflatene med sandpapir (eks korning 120 fungerer bra). Dette gjør flatene mottakelige for limet og sørger for at dette får skikkelig feste. Deretter lar man flatene som er rengjort tørke i minst 10 minutter, helst 30 minutter. NB! Dersom det er en lang flenge eller større hull som skal tettes, skal lappen sitte på innsiden av pongtongen. Dette for å unngå at luft presser seg inn i stoffet og fører til delaminering. I mange tilfeller vil det også se mye penere ut med lapp på innsiden. Man kan etterpå velge å lime på en lapp også på yttersiden, men dette er ikke nødvendig.

 

Miks limet med herder og rør godt i nøyaktig 2 minutter. La limet deretter stå i 8 minutter å hvile. Herder øker styrken og varmemostandsdyktigheten til limet, men er ikke nødvendig. Klipp busten på limkosten slik at de er ca 1 cm lange. Det kan lønne seg å maskere opp området med tape før man smører på limet for et penere resultat. Smør lim på flatene som skal limes sammen (begge to). Smør så tynt som overhodet mulig og ikke la kosten UNDER NOEN OMSTENDIGHETER komme i berøring med allerede smørte områder. Det er mye bedre med en "helligdag" eller to. Eventuelle "helligdager" dekkes i neste runde med påsmøring av lim. La tørke i minst 10 minutter, smør så på lag nummer to på begge flatene (samme prosedyre som første lag). Vent minst 10 nye minutter og smør på ett tredje lag (samme prosedyre). Dersom det søles lim, kan/skal dette tørkes bort øyeblikkelig med papir/aceton (kun kosmetiske årsaker).

 

Etter at alle tre lagene med lim er påført kjenn med baksiden av fingrene på limflaten. Når limet kjennes klebrig, men ikke klissete, fører man flatene som skal limes sammen. Klem godt fast fra midten og utover mot kanten av lappen. Det er viktig å gni godt for å feste limflatene ordentlig sammen. Bruk håndtaket på for eksempel en saks å gni med. Hvis det ikke gnies godt nok, kan/vil limflatene løsne/falle fra hverandre etter tid. Vent 24 timer før limflatene belastes. Ved luftlekkasje, må man også vente 24 timer før man setter trykk på. Dersom båten MÅ BENYTTES, for eksempel I NØD, før denne tid, vent minst 30-60 minutter før den blåses opp med svakt lufttrykk, slik at den bare får fasongen sin.

 

Når ingenting kleber eller flatene ikke vil henge ordentlig sammen (fordi limet har tørket før lenge), kan man varme opp flatene med en varmepistol. Når flatene oppnår en temperatur på ca 60-70 grader celsius, vil limet bli reaktivert og ”hugge”. Deretter må man gni flatene sammen etter vanlig prosedyre.

Ideelt sett bør man helst vente minst 48 timer før du blåser opp båten (eller belaster det du har limt fast).

 

 

Dette spesiallimet er beregnet for bruk på gummibåter og rib som er laget i PVC.

Dersom man har brukt opp/mistet reparasjonssettet som kom med båten, kan dette kjøpes hos oss. West System Norge AS leverer komplette reparasjonssett med bruksanvisning. Vi har et stort utvalg av både PVC-lapper og ulike limtyper.

Snap Davit m/håndtak

Snap-Davit med håndtak. Monteres horisontalt på badeplattform. Komplett sett bestående av 2 plattformdeler og 2 puter m/bøyle. Alt metall er av syrefast stål.
1.899,-
Snap Davit m/håndtak

Ventil adapter til pumpe, forskjellige modeller

Ventil adapter til pumpe. Passer de fleste forskjellige modeller.
79,-
Ventil adapter til pumpe, forskjellige modeller

Gummibåtpumpe, Superturbo 12V

Båtpumpe SUPERTURBO 12V. Den absolutt beste gummibåt-pumpen. Med justerbar trykkbryter fra 0 til 800 mbar (11,7 psi). Sterk nok til å fylle oppblåsbare dørker! Kapasitet på 450 l/min. Sjekk alltid trykkbryter før bruk, da denne pumpen er sterk nok til å ødelegge pontonger.
2.349,-
Gummibåtpumpe, Superturbo 12V

Holdersett til Snap Davit, 45-70 cm

Sett med holdere for snap davit. Når båten er vippet opp brukes dette som holdere på toppen. Laget i syrefast stål.
659,-
Holdersett til Snap Davit, 45-70 cm

Zodiac ventilinnsats for innfelt ventil

Zodiac ventilinnsats for innfelt ventil
115,-
Zodiac ventilinnsats for innfelt ventil

Snap Davit, std, pvc

Snap-davit med PVC-puter. Praktisk sett for å vippe jolle/gummibåt av PVC akter på båten. Monteres horisontalt på badeplattform. Komplett sett består av 2 plattformdeler og 2 puter m/bøyle. Alt metall er syrefast stål. Lim (prodnr. 1038403) må bestilles i tillegg.
2.149,-
Snap Davit, std, pvc

Toftefeste til gummibåter (PVC)

Toftefestene limes med 2-komponent lim beregnet for PVC.
Fra 149,-
Toftefeste til gummibåter (PVC)

Toftefeste til gummibåter (PVC)

Toftefestene limes med 2-komponent lim beregnet for PVC.
Fra 149,-
Toftefeste til gummibåter (PVC)

Reparasjonssett for gummibåt m/1-komp lim

Reparasjonssett for gummibåt m/1-komp lim
129,-
Reparasjonssett for gummibåt m/1-komp lim

Rep.sett båt, pvc

Komplett reperasjonssett for gummibåt i PVC. Inneholder cleaner, lim, herder, kost og lapp.
349,-
Rep.sett båt, pvc

Relaterte produkter

 • RIB SilverMarine 300

  Liten RIB i PVC med glassfiberskrog fra SilverMarine. Tre isolerte luftkamre. For 3 personer. Solid og kraftig med forsterkede ender.
  RIB SilverMarine 300

  Gummibåtlim PVC

  Båtlim for PVC. 20 gram.
  188,-
  Gummibåtlim PVC

  RIB SilverMarine 250

  Liten RIB i PVC med glassfiberskrog fra SilverMarine. Tre isolerte luftkamre. For 2 personer. Solid og kraftig med forsterkede ender.
  13.149,-
  RIB SilverMarine 250

  Snap Davit, std, pvc

  Snap-davit med PVC-puter. Praktisk sett for å vippe jolle/gummibåt av PVC akter på båten. Monteres horisontalt på badeplattform. Komplett sett består av 2 plattformdeler og 2 puter m/bøyle. Alt metall er syrefast stål. Lim (prodnr. 1038403) må bestilles i tillegg.
  2.149,-
  Snap Davit, std, pvc
 • Snap Davit Ceredi skottmontert

  Snap Davit med puter i grå gummi eller hvit PVC. Monteres vertikalt ytterst på badeplattform. Lim (prodnr. 1038403) må bestilles i tillegg.

  Praktisk sett for å vippe jolle/gummibåt av gummi eller PVC akter på båten. Komplett sett består av 2 plattformdeler og 2 puter m/bøyle. Alt metall er syrefast stål. Lim (prodnr. 1038403) må bestilles i tillegg.
  3.199,-
  Snap Davit Ceredi skottmontert
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2019 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis