Produktbilde

Old Town Predator MX

Gjør deg klar for en helt ny fiskeopplevelse! Predator 13 og Predator MX er USA's mest solgte fiskekajakker og er kåret til de beste fiskekajakkene på markedet! Dette er også våre bestselgere her hjemme i Norge. Kåret til årets beste fiskekajakk!

Varen kan ikke bestilles gjennom nettbutikken, vennligst kontakt oss på firmapost@westsystem.no for å gjøre et kjøp.

Gjør deg klar for en helt ny fiskeopplevelse!

Predator MX og Predator 13 er USA's mest solgte fiskekajakker i 2013 og er kåret til de beste fiskekajakkene på markedet! Dette er også våre bestselgere her hjemme i Norge.

Kåret til årets beste fiskekajakk!

 

Tekniske spesifikasjoner

  • Lengde: 3,7 m
  • Bredde: 86,4 cm
  • Vekt: 37 kg
  • Antall personer: 1 stk
  • Lastekapasitet: ca. 181 kg
  • Antall seter: 1 stk               
  • Materiale: Polyetylen
  • Bærehåndtak: Ja

 

TROLIG DEN BESTE FISKEKAJAKKEN SOM FINNES

Aldri før har det vært presentert en så gjennomtenkt og god fiskekajakk som Old Town Predator. Predator finnes i 2 modeller: Predator MX (3,7m) og Predator 13 fot (4,0m)

 

 

Dette er en kajakk for entusiaster, for de som ønsker det beste!

Predator MX har spesialfunksjoner og egenskaper som tilfredsstiller behovene både hos de aller ivrigste og mest kresne sportsfiskere og for deg som fisker bare en gang i blant, men som vil ha det aller beste. Når Old Town tegnet og konstruerte Predator, var målsettingen å lage den absolutt beste fiskekajakken som noen gang er laget. Dette har de klart. I dag lovprises Predator MX og Predator 13 av sportsfiskere over hele verden.

Sammen med produsenten Native i USA ligger Old Town Predator helt på topp når det gjelder de beste og mest funksjonelle fiskekajakkene som kan kjøpes for penger. Du kan se kajakkene utstilt i vår butikk (m/forbehold om utsolgt)

 

Old Town Predator - ekstremt stødige kajakker

Luke LaBree fra Maine, Orono i USA har utviklet en test for sportsfiskere som er skeptiske til at Old Town Predator kajakkene kan være så ekstremt stabile som de virkelig er:

På grunn av skrogets konstruksjon er Predator svært stødig og stabil, noe som gjør at du kan stå å fiske fra denne kajakken

 

”Reis deg. Snu deg rundt. Ta et skritt bakover. Og et skritt forover… Ja, jeg mener i kajakken.” «Når de reiser seg, får de et spesielt uttrykk i ansiktet,» sier LaBree.Luke LaBree arbeider i Johnson Outdoors Watercraft, selskapet som produserer og selger Old Town kanoer i USA.  

«Det er som om de sier ‘Jøss’, dette er helt utrolig, at det går an…!»

LaBree markedsfører ikke bare de nyeste produktene fra Old Town Canoe. Han bruker selv disse kajakkene masse på egen fritid. Han sier at han stadig lar seg overraske av mulighetene til Predator 13 og Predator MX.

«Jeg har gått på bena fra den ene enden til den andre på min egen kajakk,» sier LaBree. «Jeg har plantet begge føttene på den ene ripen. Jeg har flyttet hele kroppstyngden til den ene siden. Og kajakken kantrer ikke.»

 

 

 

Kåret til verdens beste fiskekajakk…

«Vi er svært fornøyd med responsen som vi har fått,» sier LaBree. «Predator ble kåret til beste kajakk for fiske av Yakangler.com, og vi fikk prisen for beste båt under ICAST (messe for sportsfiske) i Las Vegas.»

LaBree sier at de har jobbet i to år med utviklingen av Predator. Old Town sendte prototyper til testpersoner rundt om i hele USA. Disse erfarne medarbeiderne kom med råd og forslag til hvordan kajakken kunne bli enda bedre tilpasset sportsfiskere. Og sluttresultatet uteble ikke.

«Noen av dem tok med seg kajakken på ukers lange turer.  Mot slutten av dag nr. 2 moret de seg med å stå oppreist i kajakken mens de padlet nedover elver med vanskelighetsgrad 1 og 2,» sier LaBree.

«Predator-kajakkene er sannsynligvis enda mer stabile enn de fleste SUP-brett (padlebrett), og er svært allsidige.”

Kajakkene fra Old Town er produsert i Maine i USA.

 

Hva er forskjellen på Old Town Predator MX og Predator 13

Både Old Town Predator 13 og Predator MX har fått svært god mottagelse i markedet. Mange mener at dette er noen av de beste fiskekajakkene som det er mulig å få tak i.

Disse 2 kajakkene er ved første øynekast ganske like, og av og til får vi spørsmål om hva som egentlig er forskjell på dem. Nedenfor har vi i kort tekst beskrevet hva som er forskjellen på Predator 13 og Predator MX:

Predator 13 er noe lenger og smalere enn MX-modellen. Den veier ørlite mer en MX, og den har større lastekapasitet. Predator 13 har et midtstilt oppbevaringsrom i dørken (se bildet). Dette har ikke MX-modellen. Predator MX (Mixed Water) har et litt rundere skrog som er utviklet for vann i bevegelse, uten å gå på akkord med Predators fremragende stabilitet og ytelse.

De 2 kajakkene er ganske like og begge fungerer meget godt under de fleste forhold. Hvis vi allikevel skal trekke fram noen små forskjeller, så er det at de fungerer optimalt i forskjellige situasjoner og under ulike forhold.

MX-modellen er utviklet for det vi kaller blandede vannforhold, dvs. også for stryk og/eller kompliserte farvann. Predator MX er under enkelte forhold lettere å manøvrere enn Predator 13 (den er 30 cm kortere), og det er lettere å endre kurs og manøvrere under vanskelige forhold med strie strømmer, krass sjø og mye bevegelse i vannmassene med denne kajakken.

Hvis man derimot padler og fisker mest på flatt vann, langs kysten etc, skal man seriøst vurdere Predator 13. Denne kajakken er meget retningsstabil og holder kursen som en torpedo. Predator 13 er noe raskere en MX.

Predator MX har i likhet med 13 foten også et romslig ”Exo-Ridge” -dekk som er optimalt egnet for å stå oppreist, der det er plass til ekstra utstyr og/eller hunden din.

Det er viktig å huske på at begge disse kajakkene funger som optimale allround fiskekajakker som de aller fleste vil like meget godt.

 

Kjennetegn og egenskaper:

Stabilitet

Predatorkajakkene har en ekstremt god stabilitet. Årsaken til at LaBree kan stå på ripen på kajakken uten å falle i vannet, er ganske enkel: Kajakken har tre skrog, noe som bidrar til at den ikke kantrer og går helt rundt.

«Når du går frem og tilbake, hviler kajakken mot vannet – på samme måte som med en innebygd pongtong,» sier LaBree. «Dermed kan du stå oppreist og fiske i den.»

Man kan enkelt slå stolen sammen og flytte den slik at man får god plass til å stå i kajakken å fiske i den når man ønsker dette. Den ruglete overflaten i dørken er sklisikker og gir et trygt feste for føttene.

 

Retningsstabil som en torpedo

Predator MX er svært retningsstabil og det er lett å holde kursen. Dessuten er den rask i vannet.

 

Komfort

Predator kajakkene er blant annet utstyrt med et svært behagelig og sammenleggbart sete.

«Dette tilsvarer i bunn og grunn komfort i hagestolklassen,» sier LaBree og forklarer at setet har tre forskjellige stillinger. Den første stillingen er lav og fungerer perfekt når du padler og ønsker et lavt tyngdepunkt. Den andre stillingen er rundt ti til femten centimeter høyere og gir bedre sikt over vannet. Du kan også sette setet i «oppreist» stilling, hvor det foldes sammen og bort fra dekket, slik at du kan stå og fiske uten fare for å snuble.

Predator er utstyrt med et svært behagelig og justerbart sete, noe som gjør at du kan sitte i kajakken i timevis uten å bli sliten.

Exo ridge gulvet leder vannet til dreneringspluggene.

 

Spesialdesignet dekk

En annen viktig egenskap ved disse kajakkene er ”Exo-Ridge” dekket. Dette er konstruert slik at vannet renner gjennom det og deretter ut av kajakken gjennomen enveis dreneringshull. Dermed slipper du å stå i en vanndam mens du kaster.

 

Beskyttelse for fiskestenger

Det fins også en rekke småfunksjoner, som for eksempel gummihylser som holder tuppen av fiskestangen på plass. Disse horisontale holdere med stangtuppbeskyttelse i baugen er blant annet ideelle for fluestenger.

 

Åreholdere

Kajakken har integrerte holdere som holder åren på plass i én stilling langs siden av kajakken, ved siden av setet. Dette gjør det ekstra enkelt å plassere padleåren i en trygg posisjon når du er avhengig av å ha begge hendene fri til å fiske med eller lande fisken. 

 

Monteringsplater for ekstrautstyr

Seks monteringsplater i hardplast er strategisk plassert forskjellige steder på kajakken. Disse platene er svært praktiske og beregnet til å feste diverse ekstrautstyr på, for eksempel fiskestangsholdere, kameraholdere etc. Ved å feste nødvendig utstyr til disse platene, slipper man å bore direkte i selve kajakken.

 

Vanntette oppbevaringsrom

Predator har et vanntett rom med lukelokk foran i kajakken. Dessuten har kajakken en midtluke som gir tilgang til kajakkens skrog.

 

Fotstøtter

Justerbare fotstøtter sikrer at du får et godt og optimalt feste for føttene i sittende stilling

 

Innredning etc.

Predator-kajakkene er innredet og konstruert på en slik måte at fiskeren får optimal komfort om bord. Alt om bord er gjennomtenkt og nøye testet ut for å gi fiskeren den aller beste opplevelsen når han/hun er ute på vannet. Kajakken er utstyrt med dreneringshull, gode bærehåndtak og en reim som hjelper deg når du skal opp i stående stilling. Kajakken har et stort lasterom med strikk bak setet.

 

 

Det har skjedd en stor utvikling av fiskekajakker…

For ikke så mange år siden var tanken om å bruke en kajakk som fiskebåt helt fjern og urealistisk. Noen få ”hardcore”-sportsfiskere gjorde dette allikevel, og enkelte produsenter begynte så smått å utvikle kajakker spesifikt for fiske. I dag produserer og leverer produsentene ”Old Town” og ”Native” de aller beste fiskekajakkene på markedet.

 

Ingen vei tilbake…

Luke LaBree fra Johnson Outdoors fortsetter entusiastisk:

«Når du har prøvd Predator, er det ingen vei tilbake. Alternativene kommer rett og slett ikke i nærheten,» sier LaBree.

«Jeg har også tidligere sittet i kajakker sammenhengende i ti timer. Jeg har til og med gjort dette tre eller fire dager etter hverandre. Men dette har aldri vært så behagelig som i en Old Town Predator!”

”Den justerbare og fleksible stolen i denne kajakken som kan legges sammen og flyttes bort, er helt fantastisk. Du slipper leggkramper og ryggsmerter, selv etter mange, mange timer i kajakken. Kajakken har så mye plass og er så bred, at jeg nylig oppdaget at jeg satt i lotusstilling da jeg padlet nedover John Day River. Den høye setestillingen hjalp meg også med å tilte kajakken riktig i strømmer og stryk. Kajakken er så stabil at jeg trengte et høyere tyngdepunkt for å kunne tilte den.”

Stor lastekapasitet

I denne modellen har Old Town lagt til en rekke nyskapende funksjoner som gir enda større nytteverdi og valuta for pengene

”Jeg syns at dette fartøyet er helt ideelt for en ukes lang tur. Det er plass til mye utstyr i kajakken og det er store muligheter til å laste masse bagasje i lasterommet bak setet. Dessuten har kajakken et vanntett lasterom foran i baugen”.

Til tross for tungt campingutstyr, flere fiskestenger etc. fungerer kajakken svært godt både på flatt vann, i strømmer og i stryk. Kajakkens unike form, kjøl og baugens utforming gir en optimal farkost.

Å fiske oppreist

”Å fiske oppreist i denne kajakken er ikke noe problem. Det er lett å reise seg (takket være hjelpereimen), og kajakken er svært stabil når man står oppreist. Når setet er klappet sammen og flyttet bort, har man utrolig god plass til å stå på dekk. Selve dekket er støpt i et mønster som kalles ”Exo-Ridge”. Det holder seg ganske tørt og er sklisikkert, uansett om du går barbeint eller bruker støvler eller sandaler.” 

Passer til alle typer fisking

Old Town har virkelig truffet blink for dem som er ute etter en allsidig fiskekajakk, spesielt til innsjøer, tjern og elver. Skroget er utformet slik at den også fungerer optimalt på sjøen langs kysten og den fungerer også ypperlig på grunt vann.

De fleste som har prøvd Old Town Predator 13 og Predator MX vil si at det ikke finnes noen bedre fiskekajakker på markedet. Dette er kort og godt en revolusjonerende kajakk!

Relaterte produkter

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i nettbutikken. Ved at du fortsetter å bruke Westsystem.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.
© 2021 West System Norge AS. Alle rettigheter reservert. Org.nr: NO 976 950 879 MVA
Strømsveien 230, 0668 Oslo. E-post: firmapost@westsystem.no.
Solution by DOTS as | Powered by Flexis