Produktbilde

Ally 16` DR

Flott turkano med gode padleegenskaper

13.990,-

inkl. mva På lager: 1 Varenummer: BE817

Denne kanoen bør være førstevalget for familier som liker å padle på tur under alle forhold. Den er meget stødig og lettpadlet, og har overraskende god retningsstabilitet, noe som i første rekke skyldes en lang og rett kjøllinje.

 

ally16_1.JPG 

MEDFØLGENDE UTSTYR

  • Et sete foran og et sete bak inklusive seteben
  • Reparasjonssett: består av ca 1m x 10 cm m/lys og mørk plastduk + 1 tube lim 
  • Gummiklubbe for montering 
  • Monterings DVD + monteringsbeskrivelse

 

Meget god i vannet

Stevnene er trukket litt lenger ned og er smalere enn på de andre all-round-modellene, noe som gjør at kanoen skjærer meget godt gjennom bølger og glir usedvanlig lett i vannet. Dette er en fordel for familier med små barn på tur der ofte bare en voksen kan padle og drive kanoen framover.


Fin turkano

Ally 16´ DR har god plass for to padlere med stor oppakning, eller en familie med ett eller to barn sittende i midten og bagasjen fordelt i stevnene.

Denne kanoen egner seg best på flatt vann eller i lett elv uten store bølger eller tekniske utfordringer.


Ally kanoer har en genial konstruksjon

Ally sammenleggbar kano har spantverk av saltvannsbestandige aluminiumsrør. Disse henger sammen ved hjelp av fjærbelastede wirer, slik at båten er enkel og rask å montere.

I bunnen, mellom spantverket og den armerte PVC-duken, ligger det en tykk celleskummatte. Denne matten isolerer, gir kanoen nødvendig oppdrift og virker samtidig som en ekstra bunn. Matten er også støtabsorberende mot slag fra gjenstander under vann.

Ally-kanoen har en meget fleksibel konstruksjon. Dette gjør at den ”fjærer” når den treffer gjenstander under vann. Kanoen tåler derfor langt flere slag og støt enn en stiv glassfiberkano. Den armerte duken er sydd og sveiset sammen på en spesiell måte for å oppnå ekstra stor styrke i sammenføyningene.

Setene som er skålformet er løse og kan flyttes frem og tilbake, avhengig av hvordan kanoen skal "trimmes" og hva som passer best for deg.

Alle modellene har forsterket duk i bunnen, noe som gir ekstra sikkerhet når man padler i steinete elver.

 

Enkel å montere og demontere

Ikke alle har store hus, garasjer og uteboder. Det er derfor en stor fordel at man kan pakke kanoen ned etter bruk. Etter litt trening monterer du kanoen på ca 30 minutter, eller 15-20 minutter hvis dere er 2 stykker. Demonteringen går litt raskere.

Nedpakket kan du enkelt transportere en Ally-kano i en liten bil, type Polo eller lignende.

 

Sterk duk

Den tynne og armerte spesialduken som Ally-kanoen består av er utrolig sterk.

De fleste blir overrasket over hvor mye den tåler. Kanoen er konstruert og laget for å tåle å bli dratt over steiner, røtter og stier.

Fordi duken er så sterk og fleksibel egner Ally-kanoen seg godt til elvepadling. Den blir verken knust eller ødelagt i møtet med stein og fjell slik mange andre kanoer blir. Når kanoen treffer stein og harde gjenstander vil du merke hvordan den ”kryper” over det den støter på. Hvis du skal på langtur og du vet at kanoen blir utsatt for en del påkjenning, anbefaler vi deg uansett å ta med lappesaker hvis uhellet skulle inntreffe.

 

Vi fører alt av ekstrautstyr, padleårer etc

Vi har alt av ekstrautstyr til Ally kanoer, eks. ekstra seter, seteben, pakksekker, pakkrammer, spruttrekk, reparasjonssett etc. vi har også ulike padleårer, deriblant kombinasjonsårer som enten kan brukes som en kajakkåre eller 2 separate kanoårer. Spør oss om gode råd, og vi setter sammen den pakken som du er mest tjent med.

 
1e3a5f7c074f0abdf68.jpg

 

Ulike Ally-modeller har ulike egenskaper

De fleste vil finne at alle Ally-kanoene er svært brukervennlige og at de kan brukes i mange sammenhenger og til mange formål. Allikevel er det forskjeller på dem og noen modeller har bedre egenskaper til ulike formål enn andre.

 

Vi deler kanoene inn i 2 hovedgrupper:

1) Ally flattvannskanoer – Fort fart og retningsstabilitet

2) Ally allround kano – For god stabilitet og lastekapasitet

 

Følgende Ally-kanoer regnes for å være ”Flattvannskanoer”:

Ally 13,7 DR

Ally 15,5 DR

Ally 17 DR

Ally 18,5 DR

 

Forklaring:

Flattvannskanoer er bygget for fart og retningsstabilitet.

De har rett kjøllinje og rette, spisse, lave stevner. De glir uhyre raskt i vannet uten merkbar avdrift for sidevind.

Disse kanoene er vesentlig smalere. Nybegynnere vil trenge noe tid på å finne seg til rette, men hvis bruken primært er på flatt og rolig vann, vil også de få mye glede ut av en slik kano.

Leveres i grønn eller rød.

 

Følgende Ally-kanoer regnes for å være ”allround kanoer”:

Ally 15 DR

Ally 16 DR

Ally 16,5 DR

Ally 18 DR

 

Forklaring:

Allround-kanoer har en svakt buet kjøllinje og buede, høye stevner. De tilbyr god stabilitet og lastekapasitet og er ideelle for turer og ekspedisjoner. Disse kanoene er lette å manøvrere i elver og stryk, men fungerer samtidig godt som turkano på flatt vann.

Leveres i grønn.

 

Snakk med våre fagfolk

Alle som arbeider i vår butikk er entusiastiske og bevisste. De brenner for det de jobber med.

Hvis man ikke har hatt kano tidligere, er man ofte usikker på hva slags kano man er mest tjent med og hvilken modell man skal velge. For våre ekspeditører er det viktig å snakke med deg, slik at vi sammen kan definere dine behov. På bakgrunn av dette vil vi hjelpe deg med å finne ut hvilken kano du er mest tjent med å kjøpe.

Du er alltid velkommen til å snakke med en av oss. Hos oss får du gode råd og veiledning ut ifra dine egne behov.

Dimensjoner
Lengde 490 cm
Bredde 98 cm
Bredde esing 92 cm
Bredde vannlinje 85 cm
Dybde 35 cm
Høyde baug 49 cm
Vekt 21 kg
Generelt
Modell nr 817
Lastekapasitet 330 kg
Farge Grønn
Solution by DOTS as | Powered by Flexis