Securmark av båt og motor

West System Norge AS tilbyr merking av båt og motor!

page511.jpgpage512.jpgpage513.jpgpage514.jpgSecurmark er et unikt system som langt på vei hindrer tyveri.Når du skal kjøpe deg en ny båt og motor, anbefaler vi deg på det varmeste å merke disse med Securmark.Dette kan spare deg for mange penger og ergrelser i framtiden!

• Norges mest solgte merkesystem!• Umulig å fjerne!• Virker preventivt!• Lavere forsikring!• Lavere egenandel!• Anbefalt av politiet!

Tyvene unngår båter og motorer som er merket med Securmark!

Båttyverier er et stort problem i Norge, og hvert år stjeles et stort antall båter og motorer.De fleste tyverier skjer som regel på det mest ubeleilige tidspunkt – like før, eller i ferien. Heldigvis er det både enkelt og rimelig å redusere risiko! 

Tyver foretrekker båter som ikke er merket!

En effektiv tyverisikring er å sørge for at båten er så verdiløs for tyven at han heller tar en annen. Dette oppnår man med Securmark tyverimerking. Merkekoden som påføres en rekke steder på båt og motor er umulig å fjerne. I tillegg registreres alle opplysninger om båt, motor og eier i Securmarks sentraldatabase. Ved eierskifte er det dermed enkelt å kontrollere eierforholdet og å sjekke om båten er stjålet. På den måten unngår man å kjøpe tjuvgods og forhindrer at stjålne båter videreselges. 

Du får rabatt på forsikringen! Gjett hvorfor…

De fleste norske forsikringsselskaper gir deg rabatt på forsikringspremien når du har tyverimerket båten din. Det gjør de fordi de vet at båter som er merket med Securmark er mindre tyveriutsatt enn andre båter.

Merking av ny båt

West System Norge AS tilbyr tyverimerking med Securmark. Bestiller du båten ferdig merket reduseres risikoen for tyveri allerede fra dag en!Securmark-merking av eldre båter og motorer

Mange av våre kunder ønsker også at vi skal merke deres eldre båt og motor. Dette er ikke noe problem! Flere og flere skjønner at dette er en god investering.Ring oss og avtal time for merking!Bestill merking i dag, så er du klar når sesongen starter ! 

Nyhet: Securmark® Pluss

Med Securmark Pluss får du markedets beste tyverimerking.Produsenten av Securmark streber hele tiden etter å være i forkant innen tyverimerking. Det innebærer at de bruker mye tid på å utforske forskjellige merkemetoder for å kunne tilfredstille fremtidens økte krav til sikker identifisering av gjenstander.Produsenten av Securmark har kombinert to merkemetoder, Securmark® Standard og Mighty Dot™ for å skape de unike Securmark® Pluss. 

West System Norge AS merker med Securmark® Pluss

Vi ønsker kun å tilby kunden den beste forsikringen mot tyveri. Securmark® Pluss koster noen få kroner mer enn en standardløsning (Securemark Standard), men er mye bedre. Derfor har vi valgt å kun benytte denne merketypen. 

Hva er Securmark® Pluss?

page515.jpg

Mighty Dot teknologien består av mikromerker (ca. 1 mm i diameter) som inneholder Securmark merkekoden og Securmark sin webadresse. Merkene stanses ut fra en mikrofilm og blandes med en spesiell klarlakk for å kunne påføres ved hjelp av trykkluft. Lakken er tilsatt UV reflekterende stoffer som gjør det enkelt å finne merkestedene.Produsenten har valgt å inkludere hele 10 000 mikromerker i en Securmark Pluss merkingUnder normale omstendigheter vil båten identifiseres ved hjelp av den lett lesbare inngraveringen, men dersom forholdene krever det kan merkekoden verifiseres ved å avlese ett av mikromerkene. Alt som skal til for å identifisere din båt eller motor er å finne ett av disse.Egne Securmark Pluss advarselmerker informerer om at båten er påført 10.000 mikromerker i tillegg til inngraveringen.Alle ”Securmark Pluss”- forhandlere og politiet har utstyr for å finne og avlese mikromerker.

Teknisk/praktisk informasjon om merkingen

  1. Sikkerhetsmerkingen utføres av West System Norge AS.
  2. En spesiell kode (Securmark nummer) blir inngravert flere steder på skrog, motor og evt. vinduer, drev, ekkolodd, GPS o.l.
  3. Inngraveringen er ca. 6 mm høy og 5-6 cm bred.
  4. Advarselsmerker plasseres lett synlig flere steder på båt og motor. Dette har erfaringsmessig en høy preventiv virkning.
  5. I forbindelse med merkingen noteres alle opplysninger om båt, motor og eier. Disse opplysningene blir videresendt til Securmarks database for registrering.
  6. Kunden får tilsendt en bekreftelse på at opplysningene er registrert. På bekreftelsen får man automatisk tilbud om Securmark Medlemskap. Dette er en frivillig tilleggstjeneste. Medlemsskapet har mange fordeler, bl.a. fritak av egenandel ved tyveri.
  7. For å ivareta sikkerheten ved videresalg medfølger det også en eierskifteblankett for oppdatering i Securmarks database.

 

Forsikringsfordeler med Securmark båtmerking!

page516.jpg

Forsikringsselskapene har lenge opplevd fordelene med at båtene blir merket med Securmark, derfor gir de fleste rabatt i forsikringen hvis båten er merket. På enkelte båttyper er det også et krav at båt/motor er Securmark-merket for at forsikringsselskapet skal forsikre båten.Mindre sannsynlighet for at båten stjelesForsikringsfordelene alene er ofte nok til at båtkjøpere velger å merke sin båt eller motor, men dette er egentlig bare et ekstra pluss for båteieren.Den virkelige verdien ligger i at det er mindre sannsynlighet for at båten stjeles. Og det er dette som er hele grunnen til at forsikringsselskapene gir rabatt i forsikringen. 

Med mindre sannsynlighet for at båten blir stjålet har forsikringsselskapene færre utbetalinger, derfor kan de gi rabatt på båter og motorer som er merket med Securmark.

Hvor mye rabatt gir forsikringsselskapene?For å gi deg en pekepinn på hvilke fordeler merkingen gir, har vi under satt opp en oversikt over de rabatter vi kjenner til i de forskjellige forsikringsselskapene * :page517.jpg*) Vi tar forbehold om endringer i forsikringsselskapenes vilkår. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap for dine rabatter og priser ved Securmark tyverimerking. 

Pressemelding, 10.04.06:

I en pressemelding kunne Securmark informere om at forsikringsselskapet If har godkjent Securmark som alternativt båtregister.- Vi kan bekrefte at de fleste norske forsikringsselskap nå har gjort det samme, sier daglig leder Ove M. Karlsen.Forsikringsselskapene som nå sidestiller Securmark med RSSR er:Gjensidige, If, Sparebank1, Terra, Trygg HansaDet skal også være mulig hos Vesta, men det vurderes foreløpig i hvert enkelt tilfelle.I praksis betyr dette at Redningsselskapet ikke lenger er alene om den forsikringspålagte småbåtregistreringen. Dersom du kjøper båt og forsikrer den i et av de nevnte forsikringsselskapene kan du kontakte Securmark for å få tilsendt båtskilt og båtkort. 

Registrering hos Securmark

For å være registrert hos Securmark må båten først være merket med Securmark tyverimerking. Dette gjør West System Norge AS for deg.For at registreringen skal være godkjent må registreringsskilt være plassert på båten og du som kunde må få tildelt et båtkort. Kunder som allerede har merket sin båt, kan bestille skilter og båtkort hos Securmark via e-post mail (a) securmark.no eller ved å ringe 37 06 29 00. Kostnaden ved å få tilsendt båtskilt og båtkort er kr 100 inkl. mva og porto. Det påløper ikke årlige gebyrer på dette.